петък, 28 август 2009 г.

Мираж ли е коремната преса?


Десет заповеди за физическо самоусъвършенстване

Изсечената като че ли от мрамор или изглеждащата като лята от бронз коремна преса в продължение на векове е идеализирана като въплъщение на мъжката сила и красота. И именно тази част на тялото страда от несъвършенство на формите

Можете да «отговорите» на 6 мастни пояса около талията с шест «кубчета» на корема! Но за начало трябва внимателно да прочетете и да внедрите в ежедневния си живот 10 заповеди, които ще ви помогнат да постигнете съвършенство на формите.

1. Внимателно проучете правилната техника на изпълнение на упражненията

Крайно важно е да изпълнявате упражненията технически грамотно. Това ще ви предпази от травми и ще ви осигури нужния резултат.

2. Позволете на тялото си да се възстанови.

Болшинството мъже трябва да спят минимум 7 часа, а някои –цели 9. Хранете се правилно и пийте достатъчно течности.

3. Постоянно увеличавайте натоварванията по време на тренировки.

Без това няма да постигнете ефективна промяна на фигурата.

4. Тренировки трябва да са постоянни.

Това не означава, че не можете да правите прекъсвания. Но ако целта е да постигнете даден резултат, то трябва да се придържате към съставената програма и да не правите големи промеждутъци между тренировките.

5. Бъдете уверени в постигането на поставената цел.


Ако се съмнявате в успеха, той никога няма да се случи.

6. Научете се да извличате полза от собствените си грешки.

Болшинството новаци правят или прекалено много упражнения, или пък ги изпълняват неправилно. Вместо полза нанасят вреда на организма. Правилно съставената програма на тренировките помогне ви помогне да развиете именно онези групи мускули, които трябва. Грешката е повод да промените вашите методи, а не причина да зарежете тренировките.

7. Поощрявайте сам себе си.


Изпълнението на упражненията може да се превърне в безрадостен, монотонен труд, ако не се поощрявате и не отбелязвате своите успехи. След седмица или месец активни спортни занимания си купете нов диск или вечеряйте в ресторант. Като намалите обиколката на талията с 5-8 см, наградете се с нещо приятно.

8. Пълна концентрация по време на тренировки.

Ако по време на тренировки захвърлите всичко или непрекъснато отговаряте на обаждания по телефона, позволявате си да се разсейвате от някакво предаване по телевизията или репликите на домашните, то вие няма да можете да изпълните упражненията с нужната интензивност, а без това няма да постигнете целта си.

9. Не зацикляйте на резултата.


Може да се окаже, че вие сте генетично неспособен да развиете идеалните мускули, например, коремната преса. Вашият опорно-двигателен апарат може и да не се справя с големите натоварвания, които сте си определили. Имайте готовност да промените програмата на тренировките и да си поставите по-реални цели.

10. Въоръжете се с търпение и не чакайте да стане чудо и тялото ви да стане идеално за кратък период от време.

Гледайте на тялото си като обект на дълговременни усилия, който може да ви достави както радост, така и разочарование. Наслаждавайте се на всеки етап от работата и на всяка, дори незначителна промяна. Трябва да изчакате времето, в което вашето тяло ще има възможността да се прояви в отговор на направените усилия и дългосрочните упражнения.

www.lekar.bg

6 коментара:

Иван Христов каза...

Силви, чудесни съвети! За да се спазват, обаче, трябва силна воля и лишаване от някои "удоволствия".
Т.e. пo-голяма доза магарешки характер (инат).

september-silvia каза...

Драго ми е Иване,добре дощъл,къде се изгуби?Ами поне 3 пъти седмично е хубаво да натоварваме корема:)за да имаме стегнати мускули там!

Aquawoman каза...

Ох, засрамвам се като го чета :))
Така и не ми достигна воля да постоянствам в спорта - започвам някакъв комплекс от упражнения, спотувам 2-3 месеца, и тъкмо като даде резултат, се предавам. Явно не съм спотна натура :( Като гледам мои прителки с каква упоритост тренират по залите, чак се ядосвам на себе си.
Силви, много, много прегръдки и до скоро! {}

september-silvia каза...

ДАни,не се коси за спортуването и без него си хубава:)важното е да се чувстваш в душевна кондиция, до нови срещи скъпа!Целувки!

Bla каза...

Аз пък искам да натоваря муцинката от снимката, ама нъцки.

september-silvia каза...

Хахахах,пожелавам ти го Bla,много е готина:)))