понеделник, 31 август 2009 г.

Ах-х, кафенце!


Кафето – нашият ежедневен избор за начало на деня или освежаване по всяко време. В днешно време с нови и нови вериги за кафе, марки кафе, видове кафе – капучино, макиато, класическо, в джезве, еспресо, турско, шварц, ирландско и какво ли още не изборът ни наистина е голям. Но какво казва този избор за дамата, която го прави? Имате ли любимо кафе и какво то издава за вас? Ето малко любопитна информация, която може да е и много забавна.
Според Алан Хирш, заел се с изучаването на кафето “Днес изборът на кафе, който някой прави, наистина има силата на социално изявление или израз на позиция.”
Той правил своите наблюдения в продължение на години в различни кафенета из различни краища на света и ето какво открил:
Черно кафе – за амбициозни, фокусирани и целеустремени личности, тези, които наистина ще свършат работа;
Капучино – за естетите и чувствените хора;
Кафе лате с пяна – предпочита се от еко-ориентираните хора и младите майки;
Еспресо – за истинските любители на кафе, които често имат своя специална чаша за кафето си и знаят точно как да комбинират кафето и храната си;
Айс кафе – за по-мързеливите, спонтанни и флиртуващи хора;
Кафе фрапе – издава приключенски дух и готовност за забава.

9 коментара:

Aquawoman каза...

А тези, които зимата пият черно, а лятото фрапе? :))
ОБОЖАВАМ кафе, нарочно използувам машина за шварц, защото е по-слабо, а аз се наливам с фабрични количества, да не гушна босилека :)))
Нямам любима марка, държа единствено да не е с кисел вкус, но за съжаление трудно се улучва, повечето накиселяват. Хм, може би Лаваца.
И енергийни напитки пия доста, макар да казват, че не били много полезни. Но когато не остане време за кафе, те си остават най-бързият начин за разсъняване :)

september-silvia каза...

Дани,като повечето хора започвам деня с кафе на гладно,предпочитам го лазарин с дъх на шоколад,има го в магазините за кафе и си го приготвям с машина делонги -еспресо,направо ме удря в петите,за това пия само още едно през деня.ЦЕЛУВКИ

Neizi_ss каза...

На мен сега ми ет рудно да поределя каква съм ...обичам сутрин да си направя от Акобс-Монарха :), на работата пия от т.нар. 3в1 - но обожавам и фрапе ... в същото време обичам и капучино ... Еспресото ме спасяваше в Щатите - и то двойно еспресо - щото иначе с тяхното "регулар кафе" можеше да се налив мцял ден и да си остана само с вкуса в устата :) изобщо - извода е, че съм с раздвоение и разтроение на личността - хи-хи-хи ...е това можеше да го установя и без да пресмята какво кафе обичам :)

I каза...

Чаша кафе - понякога и за да остана насаме със себе си. Тишината е мека, галеща, релаксираща, даваща ми сила да се включа в ежедневния грохот.
Успешен ден, дами! Беше ми приятно с вас на това виртуално кафе у Силвия тази сутрин. :)

september-silvia каза...

@Нейзи,разбирам,че харесваш много видове кафета,личността ти:)?ами и моята понякога е такава,но истината е, че не мога без кафе!
@Верче,толкова добре звучи,определението ти за атмосферата когато пиеш кафенцето,успешен ден и на теб,до нови срещи!

Temenuzhka Petrova каза...

Обожавам кафето!Пия по три на ден!Предпочитанията ми твърдо са за еспресо, когато нямам възможност да пия еспресо, си приготвям "нес" или си варя в джезве...но не е същото удоволствие.Лаваца е определено за предпочитане пред останалото "куча" марка:)

Temenuzhka Petrova каза...

Силве, новата "дрешка" на блога е възхитителна!Поздравления!

september-silvia каза...

Нуши,хубаво е,че всеки от нас си има предпочитана марка кафе,това е наркотика който ни зарежда всеки ден,а за новата визия ти благодаря -нали знаеш,имам си добър уебдизайнер:)

Temenuzhka Petrova каза...

Браво на уебдизайнера, браво!!!:)