събота, 8 август 2009 г.

Тае Во-фитнес аеробика в ритъма на танца

Tae Bo е невероятна фитнес система – комбинация от Таe Куон До, бокс и карате и аеробика. Създател на Tae Bo е американецът Били Бланкс, който самият е седемкратен световен шампион по карате и носител на седма степен черен колан по Тае Куон До. Хореографията е изградена на основата на серия от удари, ритници и аеробни стъпки, на фона на ритмична, мотивираща музика. Самият Били Бланкс определя Tae Bo като комбинация от самоконтрол характерен за бойните изкуства, сила характерна за бокса и грациозност и ритам идващи от аеробиката. На човек не му е нужен дълъг опит с аеробика или Тае Kуон До, за да тренира Tae Bo. Освен, че е приятен за практикуване спорт, Tae Bo е отличен начин за горене на калории, оформяне мускулатурата на тялото, придобиване на сила, издръжливост и по-здрав дух. За да е по-силен и траен ефектът от отслабването е препоръчително Tae Bo да се комбинира с подходящ режим на хранене.

8 коментара:

Aquawoman каза...

Ааа какво било Тае-Бо :))) Карате и аеробика. Една приятелка ме врънкаше да се запишем преди време, но аз и отказах, защото бях сигурна, че е карате, някой от всичките им там видове :)))
Хм, може би е забавно, но честно казано малко трудно си представям как изглеждат движенията. Трябва да потърся клипчета в Youtube :)

Владимир Кабрански каза...

Добър начин да се съчетае приятното с полезното. прилича повече на танц, отколкото на карате.

Igelkotten Milli каза...

Изтеглих си цяла кардио тае-бо тренировка, водена от Били Бланкс и съм неверятно доволна! Страхотно е! А той е чуден просто! Много добре съчетани движения и той води трениравоката много добре и се чувстваш сякаш си в залата при групата. Много е добър!

september-silvia каза...

Дани,важното е да се организираш и да посетиш една тренировка само ,сигурна съм,че ще повториш заниманията,успех и не се отказвай!
@Владо,може да се практикува и от мъже,групите са смесени и е много атрактивно и занимателно,после се чувстваш обновен:)
@Миленче,не съм се сетила ,че може да се изтегли,браво на теб,този вид гимнастика е забавен и действа тонизиращо:)

Igelkotten Milli каза...

Наистина ще останеш доволна, ако опиташ кардио тренировката на Били Бланкс. Ако можеш да ходиш в зала може би е по-добре, но и в къщи пред телевизора пак става. Напиши в замунда (zamunda.net) "TAE BO" и там е видеото. Наистина е много добро, а и начина на Б.Бланкс е много добър според мен, възхитена съм, наистина.
Важното е човек да си знае границите и да не се насилва - той подчертава това по време на сеанса - да не се мъчиш да вдигаш крака високо от първия път и пр. Всичко става постепенно.

september-silvia каза...

Миленче,много ти благодаря,ще го направя!

Анонимен каза...

I truly love your blog.. Excellent colors & theme.
Did you develop this website yourself? Please reply back as I'm attempting to create my own site and would like to know where you got this from or what the theme is named. Appreciate it!
Also see my webpage - Hainan Airlines

Анонимен каза...

Hi there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images
aren't loading properly. I'm not sure why but I think its
a linking issue. I've tried it in two different browsers and both show the same outcome.
Also see my page: bacalao