четвъртък, 6 август 2009 г.

Пейзажи от Момчиловци

Село Момчиловци е едно красиво място в средните Родопи. То се намира в близост до Чепеларе, връх Рожен, Пампорово и Смолян. Тези дни имах възможността да посетя селото и да почивам там - едно невероятно и необикновенно кътче, събрало в себе си много български традиции, съхранили се от векове. Казвам това, защото в селото има само българи, много дружелюбни усмихнати и добронамерени. 
През тази седмица не ме подмина човек, който да не ме поздрави и да не ми се усмихне. Това поведение на хората в балкана е нормално за тях, там липсва злоба, завист и други подобни “български” качества характерни за други райони на страната.
Друго което ми направи впечатление, бяха построените 24 параклиса на различни светии,в всеки от които с безвъзмездни дарения. Кръста, който се извисява над селото също е построен от местен жител с цел да пази селото.
Оше по –интересно ми стана, че параклисите са винаги отворени и са на разположение на гости и посетители на района. Красивата природа и съчетанието и с тишина и спокойствие ме накараха да забравя за проблемите и другите ежедневни терзания.


















6 коментара:

Владимир Кабрански каза...

Спокойни и тихи места застинали във времето.Там можеш да забравиш за малко проблемите и да се заредиш с енергия.Хубаво е,че още ги има.

september-silvia каза...

Страхотно местенце Вдадо!Толкова много има какво да се види:)

Temenuzhka Petrova каза...

Много красива природа, спокойствие, пълна идилия!Това е едно чудесно място за почивка, човек има нужда да зареди батериите...Муци, радвам се,че релаксира на слънце,въздух, вода и тишина!

september-silvia каза...

Hu6enka,ako pogelae6 da poseti6 miastoto 6te ti dam koordinatite,relaxa e palen naistina,celuvki!

I каза...

Благодаря ти, Силви, за споделените впечатленив и за красивия фото-репортаж.:)

september-silvia каза...

ооооо Верче,радвам се,че ти е харесало,до нови срещи!