сряда, 13 януари 2010 г.

Любопитно-Медицинска сензация

Целият научен свят е развълнуван от едно събитие в Австралия. За първи път в историята човешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта си.
Досега се смяташе, че това е вродено свойство и резус-факторът се предава по наследство и не може да се промени. Но случаят с едно 15–годишно момиче от Австралия, се превърна в зрелище.
На момичето са присадили черен дроб и след трансплантацията в организма й започнали промени, които според лекарите могат да се нарекат единствено чудо.
Клетките на новия черен дроб проникнали в костния мозък и “взели под контрол” цялата имунна система на момичето. Сега тя вече не е с отрицателен, а с положителен резус– фактор. Експерти от целия свят подробно изучават този феномен. А момичето е добре и не се нуждае от лекарства, които да предотвратят отхвърлянето на органа.
vesti.ru

4 коментара:

Unknown каза...

Силве,
Това наистина е сензация! Може ли да пуснеш линк към публикацията?

september-silvia каза...

Емо и мен много ме впечатляват такива неща,ето ти линка!
http:/www.vesti.ru/htm/?id=15883

Unknown каза...

Интересно, дали няма да мутираме като вид? Взех си новия брой на Нешанал ДЖ. където има интересна статия за роботизирането на човека...

september-silvia каза...

Аз също го следя,дори получавам на единия мейл всеки нов брой,уникално списание е.За мутирането,сякаш отдавна сме се изменили , най-вече психически:)