събота, 16 януари 2010 г.

Страстната любов повишава имунитета


Споделената любов има много голяма роля за здравето и това се отнася особено за мъжете. Това е изводът на научен колектив от изследователския институт в американския щат Масачузетс.
Проектът продължил 16 години и учените установили, че силната любов и страст подобряват работата на сърдечно-съдовата система.
Нещо повече – честата интимна близост с любимия човек /не по-рядко от два пъти седмично/ намалява риска от опасни сърдечни инциденти при мъжете.
Аналогични са заключенията и на друга изследователска група – от университета в Пенсилвания. Според тях любовното чувство е много важен компонент от високия имунозащитен потенциал на организма. Това е особено важно през зимните месеци, защото според изследователите влюбените боледуват по-рядко от настинка и грип.
actualno.com

6 коментара:

Черна котка каза...

Още един случай, в който учените забелязват със закъснение нещо, отдавна известно на нормалните хора.:)

september-silvia каза...

Хахаха,съгласна съм с теб напълно:)))

Valkocompany каза...

Запомних го - споделената любов и два пъти седмично.В противен случай жената откача :))
Сърдечни поздрави Силви.

september-silvia каза...

:)))))))Драго ми е Вальо!Ако има споделена любов е прекрасно:))))може и три пъти седмично!

Temenuzhka Petrova каза...

100% истина!Споделената любов влияе положително във всички аспекти, включително и за здравословно отслабване...спиране на тютюнопушенето...Да продължавам ли??:))))))))))И всичко това е постижимо дори и без интензивността на така описаната интимна близост!:)Хора, обичайте се!!!

september-silvia каза...

Муци,какъв оптимизъм само!!!Браво!Човек когато обича и е обичан има смисъл!