сряда, 13 януари 2010 г.

Любопитно-Медицинска сензация

Целият научен свят е развълнуван от едно събитие в Австралия. За първи път в историята човешки организъм сам е променил резус-фактора на кръвта си.
Досега се смяташе, че това е вродено свойство и резус-факторът се предава по наследство и не може да се промени. Но случаят с едно 15–годишно момиче от Австралия, се превърна в зрелище.
На момичето са присадили черен дроб и след трансплантацията в организма й започнали промени, които според лекарите могат да се нарекат единствено чудо.
Клетките на новия черен дроб проникнали в костния мозък и “взели под контрол” цялата имунна система на момичето. Сега тя вече не е с отрицателен, а с положителен резус– фактор. Експерти от целия свят подробно изучават този феномен. А момичето е добре и не се нуждае от лекарства, които да предотвратят отхвърлянето на органа.
vesti.ru

4 коментара:

Емо каза...

Силве,
Това наистина е сензация! Може ли да пуснеш линк към публикацията?

Силвия Тенчева каза...

Емо и мен много ме впечатляват такива неща,ето ти линка!
http:/www.vesti.ru/htm/?id=15883

Емо каза...

Интересно, дали няма да мутираме като вид? Взех си новия брой на Нешанал ДЖ. където има интересна статия за роботизирането на човека...

Силвия Тенчева каза...

Аз също го следя,дори получавам на единия мейл всеки нов брой,уникално списание е.За мутирането,сякаш отдавна сме се изменили , най-вече психически:)