събота, 27 ноември 2010 г.

Сълзливите извинения на звездите


И големите спортисти са хора, и те правят грешки или глупости и след това им не налага да се извиняват. Голф легендата Тайгър Уудс полага неимоверни усилия да оправи имиджа си, след като се оказа, че разкритията за изневерите му разрушиха не само семейството, но и успешната му кариера.
Вчера звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се извини на феновете на тима затова, че ги е разочаровал с публичната си разправия с клуба преди да подпише новия си договор.
Което е добър повод да си припомним пет от най-впечатляващите извинения, направени от спортисти след тяхна грешка:

Тайгър Уудс

В продължение на 14 срамни минути Тайгър Уудс поднесе добре режисираното си извинение пред зала, пълна с внимателно подбрани гости и журналисти. Но май никой не му повярва, всичко беше твърде добре подготвено и му липсваше искреност. След като си призна всички грехове, хвърляйки вината върху парите и славата, Тайгър обеща повече да не прави така. Направо да ти се иска да му повярваш.

Майкъл Фелпс

Многократният олимпийски шампион Майкъл Фелпс също трябваше да се извинява, при това не само на феновете на плуването, след като беше сниман как подръпва марихуана на студентски купон в началото на 2009 година. Плувецът се извини с лоша преценка на ситуацията и почти стигна до нова дефиниция на "младежка глупост", като естествено обеща това да не се повтаря.

Дуейн Уейд

Звездата на Маями Хийт Дуейн Уейд се опита образно да обясни как тимът ще се върне сред най-силните въпреки, че изглежда обратен, но избра неправилните средства за това - използва сравнение с кулите-близнаци на Световния търговски център, които бяха сринати при терористичните атаки на 11 септември 2001.
Така една невинна и неумела литературна форма настрои общественото мнение в Щатите срещу него и го принуди да се извини максимално бързо.

Джоуел Монахън

Джоуел успя да унищожи успешната си кариера в австралийското ръгби с глупава снимка, на която се вижда как той симулира секс с куче. Истинска глупост, нали така? Но с невероятни последици - кариерата му приключи, а той едва сдържаше сълзите си, когато обясни, че заминава за Англия, за да се опита да заиграе там.
Инцидентът с кучето се случил на финала на обилно полятото с алкохол парти за края на сезона на клуба на Монахън и шефовете му също отнесоха доста критики. Джоуел призна, че няма извинение за постъпката му и помоли феновете за прошка.

Люис Хамилтън

Бившият световен шампион във Формула 1 поиска прошка с треперещ глас и сълзи в очите, след като се оказа, че е излъгал стюардите на ФИА след Гран при на Австралия миналата година.
Хамилтън се възползва от възможността да "натопи" Ярно Трули заради инцидент между тях при жълт флаг и италианецът беше наказан с 25 секунди заради изпреварването, което го прати от 3-о на 12-о място на финала на състезанието. А Хамилтън от 4-и стана 3-и. Но измамата беше твърде бързо разкрита и струва главата на тим мениджъра на отбора Дейвид Райън.
Вестниците нарекоха Люис "лъжец" и той нямаше какво да им отговори, след което върху него се стовари гнева на Мартин Уитмарш и Рон Денис и последва логичното сълзливо извинение.

Рууни: Исках да остана

Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се извини на феновете и се опита да ги успокои с твърдението, че "определено" не е смятал да подписва с Манчестър Сити.

Те явно му повярваха и отново са на негова страна, а Уейн се върна в голямата игра с гол срещу Глазгоу Рейнджърс в мач от Шампионската лига и демонстрира, че излиза от слабата форма, в която се намираше от лятото.

sportkafe.bg

3 коментара:

I каза...

И звездите плачат. :))

Unknown каза...

Силве, това е валидно за много известни личности. Извода, който ми идва в главата е, пазете се от извесността :)

september-silvia каза...

Верче,богатите също:)
@Емо,по-важното според мен е да се съобразяват какво говорят и да не се изхвърлят а после да съжалявят,но звездоманията е тежко бреме:)