сряда, 14 юли 2010 г.

Хората в нашия живот

Хората винаги идват в живота ни поради причина, за сезон или за цял живот. Когато проумеете това, тогава ще знаете точно какво да правите.

Когато някой е в живота ви поради ПРИЧИНА, това е обикновено да посрещне нужда, която вие сте изразили забележимо или скрито. Те идват, за да ви помогнат по време на трудност или да ви ръководят или подкрепят, да ви помогнат физически, емоционално и дори духовно. Те може да ви изглеждат като божи дар и те са. Те са в този момент до вас поради причина, от която се нуждаете да бъдат до вас. След време, без вина от ваша страна, този човек ще каже или направи нещо, за да сложи край на отношенията ви. Понякога те умират, понякога просто си отиват. Понякога не те слушат и те карат да се изправиш. Това, което трябва да разберем, че нашата нужда е била посрещната, нашите желания изпълнени – тяхната работа свършена. Молитвата, която сте отправили е била чута и й е отговорено и сега е време за продължите напред.

Когато хората идват в живота ви за СЕЗОН, това е защото е ваш ред за да споделите, да израстете или научите. Те могат да ви донесат един мирен житейски опит или да ви разсмеят. Може да ви научат нещо, което никога не сте правили. Те обикновено ви носят една невероятна радост. Повярвайте! Това е реално! Но само за сезон. И както пролетта се превръща в лято и лятото в есен, сезонът рано или късно свършва.

Връзките ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ ви дават цял живот уроци, тези неща трябва да се изградят, за да имате една здрава емоционална основа. Вашата работа е да приемете урокът, да обичате човекът/хората и да използвате наученото във всички други взаимоотношения и области на живота ви. Казва се, че любовта се гради, но приятелството се предусеща.

10 коментара:

Ирония Идиотова каза...

Всичко е много хубаво, ама понякога е толкова трудно, да му се невиди:) Принципно.
Много ми хареса това:-"..Казва се, че любовта се гради, но приятелството се предусеща..." И си е точно така:))) Алоха, Силви:)

DSdiva каза...

Страхотен, мъдър и позитивен пост, Силве!

MadWizard каза...

а колко по-лесно би било нещата да се случват "ей така" - без причина.

september-silvia каза...

@Ири,като си помисля,че като любовта и приятелството се смесят,-едно от тях умира,но има и синхрон в двете,важното е да излъчваме позитивна енергия към любимите хора и приятелите си:)амин!
@Иве,мъдростта май идва с годините, опитноста и рутината,но нашите сензори усещат кой е човека-така бих искала да мога да познавам човека отсреща:)
@Mad,не може без причина,така е устроен нашия човешки свят,причината после следствието, любовата,страданието,радостта,болката и т.н.абе сложно си е...

Temenuzhka Petrova каза...

Искам любов за цял живот и приятелство за цял живот, но изграждането зависи от двама души. Хората, които идват като сезони...нямам нерви за такива.

september-silvia каза...

Baby,аз мисле ,че и двете ги имаш до гроб-късметлийка си ти,а за $сезонните$ хора и аз не съгласна,макар,че присътват навсякъде:)

Unknown каза...

Неведоми са пътищата на всеки един от нас :)

september-silvia каза...

Важното е човек да попадне в живота си на верни и добри приятели, а любовта тя си е друго понятие и философия......

Zvetanka Shahanska каза...

Няма случайни неща в живота. Всички сме учители един спрямо друг и се учим взаимно. Тези хора, които влизат и излизат от живота, са изпълнили мисията си. Имало е причина да бъдат там, която ние не винаги улавяме, защото някои неща са невидими все още за нашето съзнание.
Приятна, умихната вечер:)

september-silvia каза...

Много добре казано-учители един спрямо друг,спокоен петък:)