петък, 9 юли 2010 г.

БЯЛАТА КНИГА ЗА СПОРТА

Ако не знаете ,съществува и такава книга,създадена на този ден от Евройеската комисия през 1997година,Европейската комисия започна конкретния си диалог със спортните организации преди петнадесет години като откри през 1991 г. първия Европейски спортен форум. Оттогава към Комисията се отправят все повече искания за по-голямото й ангажиране на европейско равнище в тази област. През 2005 г. Комисията разработи платформа за консултации, със спортното движение и държавите-членки, наречена „ЕС и спортът – срещащи се очаквания“. В рамките на тази плат- форма, заинтересованите организации – както правителствени, така и неправителствени, поискаха от Комисията да засили подкрепата си за спорта в Европа, да обърне внимание на особеностите, свързани със спорта, при определянето на политиката в ЕС, а също да осигури повече правна яснота.

3 коментара:

Temenuzhka Petrova каза...

Сега се сещам,че наистина ни я предоставиха и в оригинал, не само на разпечатка...От съществено значение е Плана за действие, който е наречен на името на Пиер дьо Кубертен и включва конкретни дейности,които да бъдат изпълнени или подкрепени от Европейската комисия.Отново ми изплува в паметта, че ние дадохме становища преди три години най-вече за дейностите,които смятаме за нужно да залегнат в този план...И накрая да отбележа, че все пак е важен резултата - след няколко години да има яснота, какви действия са предприети и кои дейности за изпълнени, все пак.

Unknown каза...

Силве,
Комисиите, рамките и регулациите не правят спорта качествен, правят го парите-които държавата инвестира. У нас инвестиции липсват, трябва просто да вкарат 80% от спортовете в червената книга, че хич ги няма ;)

september-silvia каза...

@Нуши,тази книга я възприемам като документ и по-специално като някаква харта,на практика тя не ни помага много,по-скоро има морално значение......
@Емо,съгласна съм,нужни са действия и инвестиции,особенно в Бг,спорта като всичко в държавата ни се нуждае от стабилни финансови инжекции=