вторник, 23 март 2010 г.

Обективните хора имат по-голям късмет в любовта

Хората, които имат обективно отношение към себе си, се радват на по-здрави и по-щастливи връзки в любовта, сочи проучване на изследователски екип от Държавния университет в Охайо, съобщи "Дейли мейл".
Учените установиха, че този, който остане верен на себе си, по-лесно изгражда интимни и пълноценни връзки. Изводът се отнася както за мъжете, така и за жените.
Да си верен на себе си означава да осъзнаваш своите собствени ограничения както и областите, в които можеш да се развиваш, обяснява проф. Брънъл, ръководител на екипа.
В същото време учените откриха интересна разлика между двата пола по отношение на това как обективността при мъжете и жените се отразява на връзката им с техните партньори.
Мъжете, които остават по-верни на себе си, имат по-здрави връзки с партньорките си, докато при жените не е така. Възможно е това да се дължи на различната роля на двата пола в дадена интимна връзка в нашето общество, смятат изследователите.
За жените, които обичат да контролират близостта в една връзка, е по-лесно да го правят, когато партньорите им са наясно със своите ограничения и възможности и искат открити и честни взаимоотношения.
Тъй като мъжете играят по-малка роля в развитието на интимните отношения във връзката, те са по-малко засегнати от това дали жените са обективни към себе си или не, обяснява проф.Брънъл. БТА

8 коментара:

Unknown каза...

По принцип съм съгласен с Брънъл, но достигането на максимума от знания и умения в областа в която си добър води до демотивация и унение. За това хората търсят разнообразие и нови хоризонти за развитие. Предполагам това важи и в интимните отношения.

september-silvia каза...

Dа Eмо, всяка достигната цел води към насищане и иска нови хоризонти за развитие,за това трябва да има свобода в отношенията между мъжа и жената:)

Temenuzhka Petrova каза...

Моите наблюдения показват, че жените с по-нисък социален статус и възможно по-невзрачни имат късмет на семейство и мъж.Не знам мъжете им доколко ги обичат, но не се развеждат с тях, бачкат като луди, издържат ги, не ги ревнуват/няма за какво/ и дори им козируват.А доколко тези жени се замислят за понятия като обективност и прочие не ми е ясно...

september-silvia каза...

Всяко правило си има изключение,но съм разбрала едно,че хубавите ябълки прасетата ги ядат-т.е.готините жени във всяко отношение,нямат особен късмет или просто респектират мъжете.....

Temenuzhka Petrova каза...

Готините жени респектират комплексарите,муци...не мъжете.

september-silvia каза...

Мдааа муциииии,точно така ,комплексарите са между нас като извънземните:))))

Valkocompany каза...

И защо така
Хайде да видим какво ще стане с Анджелина
http://webdivak.com/общи/секс-в-big-brother-family-18/183

september-silvia каза...

Вал,Анжелина е готина и изкарва добри пари,тя е мъжа в семейсвото и прави хубав секс,и всичко останало разбира се..нищо лощо няма в това,просто си говорим за жените и мъжете за тяхната обективност,не всички имат добър късмет дори и да са обективин..