събота, 20 март 2010 г.

Поверия за парите

Не бива да пренебрегваш народната мъдрост, заложена в поверията за парите.

Полезна информация, която ще ни помогне да запазим и да умножим наличните си средства.

* Не трябва да бързаш да харчиш получената заплата. Според поверието, дори не бива да броиш банкнотите. Занеси ги у дома и им дай възможност да “пренощуват” там. Едва след това можеш да ги преброиш и харчиш.

* Казват, че парите привличат повече пари към себе си. Затова си запази най-едрата банкнота и не я харчи в продължение на година. Колкото по-дълго я пазиш у дома си, толкова повече пари ще привлечеш.

* Използвай червения цвят - това е силен начин за привличане на пари. Най-добре портмонето ти да бъде в този цвят. А за да засилиш действието, носи в него червена хартия.

* Създай си навика всеки път на излизане от дома си да оставяш до огледалото в антрето банкнота, така че тя да се отразява в него. Това ще помогне за умножаването на парите ти, дори в твое отсъствие.

* Можеш да извлечеш полза и ако си взел/а пари назаем. Връщай ги сутрин, а не вечер - така средствата ти ще се множат. Поверията препоръчват по-често да даваш и по-рядко да вземаш пари назаем.

* Съществува поверие, което свързва многото пари с новия месец. В самото му начало, трябва да подрънкаш с монети. Така твоето благосъстояние ще расте едновременно с месеца.

* Отнасяй се много внимателно с парите, които се намират в портмонето ти. Те трябва да са добре подредени във възходящ или низходящ ред според тяхната стойност.

* Ако искаш да привлечеш повече пари в къщата си, поставяй метлата с дръжката надолу. * Когато прибираш в гардероба зимните си дрехи, сложи в джобовете по няколко дребни монети. Само внимавай джобовете да не са скъсани! Какво може да изплаши парите и да ги отдалечи от теб?

Ако искаш да привличаш повече средства към себе си, ти:

1. Не трябва да събираш трохите от масата с ръка.

2. Не бива да допускаш в дома ти да капе кранът на чешмата - едновременно с падащите капки ще изтичат и твоите пари.

3. Ако съседката те помоли за малко сол или хляб, не и давай - в противен случай твоето богатство ще изтече към съседите.

4. Не трябва да харчиш всичките си пари в портмонето - остави си поне малка част.

5. Не бива да броиш или да даваш пари назаем вечер или в понеделник. Не трябва да взимаш назаем във вторник - това води до безпаричие.

6. Не бива да вдигаш от земята дребни монети - така може да изгубиш не само парите си, но и здравето.

7. Не трябва да оставяш на масата празни бутилки, ключове или шапки

2 коментара:

Unknown каза...

Силве,

Чудесни правила, но се чудя дали някой дава вече пари на заем, защото вече съвсем изчезнаха :)))

september-silvia каза...

Емо,намират се и такива хора, много пъти на мен самата ми се е налагало,човек като има верни приятели пари винаги се намират:)