вторник, 23 март 2010 г.

Обективните хора имат по-голям късмет в любовта

Хората, които имат обективно отношение към себе си, се радват на по-здрави и по-щастливи връзки в любовта, сочи проучване на изследователски екип от Държавния университет в Охайо, съобщи "Дейли мейл".
Учените установиха, че този, който остане верен на себе си, по-лесно изгражда интимни и пълноценни връзки. Изводът се отнася както за мъжете, така и за жените.
Да си верен на себе си означава да осъзнаваш своите собствени ограничения както и областите, в които можеш да се развиваш, обяснява проф. Брънъл, ръководител на екипа.
В същото време учените откриха интересна разлика между двата пола по отношение на това как обективността при мъжете и жените се отразява на връзката им с техните партньори.
Мъжете, които остават по-верни на себе си, имат по-здрави връзки с партньорките си, докато при жените не е така. Възможно е това да се дължи на различната роля на двата пола в дадена интимна връзка в нашето общество, смятат изследователите.
За жените, които обичат да контролират близостта в една връзка, е по-лесно да го правят, когато партньорите им са наясно със своите ограничения и възможности и искат открити и честни взаимоотношения.
Тъй като мъжете играят по-малка роля в развитието на интимните отношения във връзката, те са по-малко засегнати от това дали жените са обективни към себе си или не, обяснява проф.Брънъл. БТА

8 коментара:

Емо каза...

По принцип съм съгласен с Брънъл, но достигането на максимума от знания и умения в областа в която си добър води до демотивация и унение. За това хората търсят разнообразие и нови хоризонти за развитие. Предполагам това важи и в интимните отношения.

Силвия Тенчева каза...

Dа Eмо, всяка достигната цел води към насищане и иска нови хоризонти за развитие,за това трябва да има свобода в отношенията между мъжа и жената:)

Temenuzhka Petrova каза...

Моите наблюдения показват, че жените с по-нисък социален статус и възможно по-невзрачни имат късмет на семейство и мъж.Не знам мъжете им доколко ги обичат, но не се развеждат с тях, бачкат като луди, издържат ги, не ги ревнуват/няма за какво/ и дори им козируват.А доколко тези жени се замислят за понятия като обективност и прочие не ми е ясно...

Силвия Тенчева каза...

Всяко правило си има изключение,но съм разбрала едно,че хубавите ябълки прасетата ги ядат-т.е.готините жени във всяко отношение,нямат особен късмет или просто респектират мъжете.....

Temenuzhka Petrova каза...

Готините жени респектират комплексарите,муци...не мъжете.

Силвия Тенчева каза...

Мдааа муциииии,точно така ,комплексарите са между нас като извънземните:))))

Valkocompany каза...

И защо така
Хайде да видим какво ще стане с Анджелина
http://webdivak.com/общи/секс-в-big-brother-family-18/183

Силвия Тенчева каза...

Вал,Анжелина е готина и изкарва добри пари,тя е мъжа в семейсвото и прави хубав секс,и всичко останало разбира се..нищо лощо няма в това,просто си говорим за жените и мъжете за тяхната обективност,не всички имат добър късмет дори и да са обективин..