сряда, 10 март 2010 г.

МОНОЛОЗИТЕ НА ТЯЛОТО


Тялото е доста интелигентен събеседник. За разлика от повечето скучни разговори, които водите всеки ден, то ви изненада с новина. Чуйте го.

НОСЪТ казва...
Че дяволски се изнервя, когато с всичка сила се изсеквате в книжна салфетка. При това действие опасността от възникване на възпаление е 10 пъти по-висока, отколкото при кашляне или кихане. Правилният подход е: едната ноздра се затиска, а устата се притваря, за да се намали налягането в ушните тъпанчета. После се повтаря същото с другата ноздра. И колкото и да ви е неприятно, погледнете какво сте събрали \ в кърпичката. Ако секретът е прозрачен, а не зелен или жълт, по-скоро носът ви тече заради алергия, а не от простуда.

УШИТЕ казват...
В никакъв случай да не „копаете дълбоко и старателно в тях с памучни тампони! Те се справят.прекрасно и сами със задачата за очистване. Ровичкането с козметичните пръчици може да повреди естествения слой (т.е. смятаната от нас за проява на лоша хигиена ушна кал), който защитава ушната мембрана от прах и инфекции. Нещо повече, увличането по операция почистване може да доведе до сериозно увреждане на тъпанчетата и до загуба на слуха в крайна сметка!

СЪРЦЕТО казва...
Че най-големият подарък, който можете да му направите, е правилното хранене. След дългогодишни експерименти учени от Харвардския университет стигнаха до извода: хранителен режим, в който преобладават плодове, зеленчуци, риба и пълнозърнест хляб, съкращава 3 пъти вероятността от заболявания на сърцето и кръвоносната система. И още: сърцето повелява да изключите цигарите от вашето постоянно обкръжение, защото час и половина пасивно пушене е достатъчно, за да навреди сериозно на артериите.

СТОМАХЪТ казва...
Да му помагате винаги след преяждане, като хапнете парче ананас или лимон. Ананасът съдържа веществото бромелин, подпомагащо разграждането на въглехидратите. А лимоновият сок великолепно стимулира храносмилателните Процеси. Още едно благодатно средство - изпитата час след хранене чаша чай от мента с лимон действа оздравително не само за стомаха, който се отърсва по този начин от чувството за тежест, но и на неговите съседи - черния дроб, жлъчката и бъбреците.

НОКТИТЕ казват...
Да обърнете внимание на кръвоносната система и кръвообращението си, ако забележите посиняване под прозрачните плочки. А станат ли доста чупливи, проверете показателите на желязото в кръвта. Но главното, за което молят, е поне месец в годината да си почиват от лак.
Че след дългата и студена зима вече няма сили да се справя сама с възстановяването си по естествен път. Доказателството е видимо - започва да се лющи. Можете да я подкрепите, като приемате ежедневно
витамините от група В и ползвате лосиони и скрабове с колаген и витамин Е.

2 коментара:

momenti-momenti каза...

Интересно! Благодаря, Силвия!

Bla каза...

А какво казва пилорът?