четвъртък, 9 юли 2009 г.

СаЛсА - танц за удоволствие

Нова тренировка на дансинга

Съвсем в реда на нещата ни се струва колкото по-горещо става навън, толкова повече да ни се иска да се излегнем на зелена полянка или на плажа.
Желанието ни за тренировки се изпарява по-бързо от капките роса сутрин, а когато чуем за занимания на закрито предпочитаме да избягаме бързо от тях.
Да, знаем, че и вие сте в същото състояние на духа и тялото, обаче ако не искате да се търкулнете към началото на зимата, е по-добре да не спирате движението.
Най-добрият начин, според нас, да се забавлявате и да поддържате форма е с танци.
Резултатите от скорошно проучване, според което латино танци като салсата например подобряват работата на сърцето и кръвоносната система.
Специалистите измерили пулса и нивото изразходван кислород при 11 двойки танцуващи на средната възраст 36-45 години.
Те били наблюдавани както на стандартни уроци по салса, така и в нощни клубове със същата музика или специализирана група по латино танци.
Пулсът на участниците в проучването се качил между 58 и 75%, а консумацията им на кислород – с 41 до 56% в зависимост от конкретните занимания.
Най-добрата кардио тренировка се оказали салса танците в специализираните нощни клубове.
Италианските специалисти подчертават, че в топлия сезон партитата и танцовите уроци най-често са навън или в отворени клубове, което повишава здравословните им качества.
Те обаче предупреждават, че трябва да се внимава с питиетата, включително тонизиращите захарни напитки, както и с калоричните похапвания, за да не загубите напълно ползата от танците.

8 коментара:

FithrIna каза...

hello september-silvia...
i'm ina, from Indonesia...
add my blogger, please !
thank you...

september-silvia каза...

Ind,congratulations,i wish you numerous successes...

Neizi_ss каза...

Страшнообичам латино-ритмите - не ми се отдават много много - повече ме бива в ориенталското кълчотене :) фен съм и на народните хора - но салса, меренеге и т.н ме карат да се чувствам някак особено :)

september-silvia каза...

Нейзи,важното е да се движим,независимо дали ще правим чупки в кръста или ще танцуваме латино,но често казано бих искала да се науча на салса,дано само партньорът ми бъде строен колкото мен:)))

Neizi_ss каза...

е не си представям да е некой Пухчо ... :) Макар че ние пухкавите крием неподозирани танцови заложби :)

september-silvia каза...

Защо не,важното е да ме придържа здраво в кръста:)))

Milena Ivanova каза...

Определено танците са доста приятна тренировка. Скоро не съм танцувала, но ще се поправя:)

september-silvia каза...

Milen4e zadalgitelno,podobriavat nastroenieto i kondiciata...