неделя, 5 юли 2009 г.

Огнена Богородица се яви над с.Хухла в ноща преди изборите


Огнена Богородица се яви над връх «Илинденя» край ивайловградското с. Хухла в нощта преди изборите. Девата държала в ръцете си младенец, чийто златни къдрици също излъчвали сияние и след около 10 минути потънала в небето над върха. Явлението било забелязано не само от местните хора, но и от жителите на съседното Славеево, което се намира почти на граничната бразда с Гърция и е населено предимно с мюсюлмани.
По-възрастните жени от селото са чували, че на това място е погребан Свети Илия. С върха е свързано едно необикновено явление, наречено от местните хора "Свети Наместник". Повечето от старите хора са го виждали по няколко пъти. За последен път явлението е наблюдавано преди 2 г. Според очевидци, то представлява огромно светещо бурило, ярка светлина нощем или светещо кросно, което излиза от хълма и се спуска към Гърция. Понякога са го виждали как се движи над река Арда, свива към върха и влиза в него. Понякога светещата звезда се задържа за дълго време над Хухла и тогава нощите в Хухла стават като полярни. Това явление продължава понякога от 10 до 15 минути.
Някои от старите хора смятат явлението за толкова обичайно, че го натоварват с конкретен прагматичен смисъл – например отива да открадне млякото от гръцките кошари и да го докара в Хухла или обратното. Най-често е било забелязвано в малките часове, когато още не е имало електрическо осветление, нито пък автомобилни фарове. Още тогава хората са виждали светещото кросно да кръстосва.
От съседното село Камилски дол много често виждали светлината на хълма и питали хухленци какво правят вечерта там. Срещу църковния празник Йордановден хухленка е видяла как над върха се отваря златна небесна порта. Местните хора дотолкова са свикнали с тези явления, че го смятат за нещо съвсем обичайно и дори не го коментират помежду си.

14 коментара:

Пламен Бочев каза...

Твоят оптимизъм се предаде и на мен.
Дано!...

Анонимен каза...

Интересно явление,как се свиква с такива неща .Силви,много си раннобудна и вече си гласувала ,а пък още не съм се кандидатирал:))),пак си бърза ...:р

september-silvia каза...

Да Пламене,аз оптимист във всяка ситуация:)))ами дано този парламент е читав и да е добре за целия народ!!!

september-silvia каза...

Веско,зората сияе,хайде събуждай се и отивай да гласуваш,как е сърдечния мускул?Нали си добре?

Lil каза...

Паранорламно..ммм..харесва ми.Бих искала поне клипче да видя или снимки-ще потърся.И дано е добър знак за България и за нас :)
Благодаря ти Силви.Целувки :)

september-silvia каза...

Лили,и аз си падам по паранормалното,дай боже Богородица да е добро предзнаменование за България,не е случайно,че точно в ноща преди изборите се е показала!Целувки и от мен!

Neizi_ss каза...

Силви - благодаря за новината, искам да вярвам, че ни чакат добри дни и ке надявам явилата се Божиямайка да е наистина предзнаменование за това!

september-silvia каза...

Нейзи,дай-боже да стане чудо и Б-я да просперира,дано да ни чака добър живот и хубави дни,аз го вярвам....

Temenuzhka Petrova каза...

И това ако не е знамение...Защо ли и аз го свързвам с изборите?!?!Дадох вота си рано тази сутрин и очаквам след половин час да обяват ЧУДОТО!!!ДАЙ БОЖЕ!!!

zagara каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
september-silvia каза...

Г-жо Долапчиева,уважавам много тези необикновенни неща,имах в предвид съседното село Славеево,...

Daria каза...

Това е просто невероятно!Но очаквам да тръгнеме към добро!

september-silvia каза...

DARI, TRIABVA DA O4AKVAME DOBRI GODINI ZA BG....

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.