вторник, 30 юни 2009 г.

Монахът, който продаде своето ферари...

Духовна притча
за това как да осъществите мечтите си
и да постигнете съдбата си
Монахът, който продаде своето ферари" е историята на Джулиан Мантъл, адвокат със звездна репутация, чийто небалансиран стил на живот е причина за почти фатален сърдечен удар в претъпканата съдебна зала. Физическият срив води до духовна криза и Джулиан е принуден да преразгледа живота си и да потърси отговор на най-важните въпроси. С надежда да намери щастие и удовлетворение той се впуска в една изключителна одисея. Пътешествието му го отвежда дълбоко в Хималаите и там намира могъща система, чрез която освобождава потенциала на ума, тялото и душата, и се научава да живее с повече страст, цел и спокойствие. Тази вдъхновяваща приказка съчетава блестящо духовната мъдрост на Изтока с най-новите принципи на успеха от Запада и показва стъпка по стъпка пътя към живот с повече смелост, баланс, изобилие и радост.
В духовната притча „Монахът, който продаде своето ферари”, Робин Шарма ни показва
много умело и увлекателно как да изживеем живота си и как да осъществим мечтите си. А ето и някои от интересните напътствия на мъдреците от Изтока.
...”Най -важното в живота е какъв избор ще направиш. Съдбата на всеки човек се определя от избора, който прави във всеки отделен момент...Между благополучието и материалното благосъстояние има огромна разлика...През един обикновен ден в ума на човек преминават около шейсет хиляди мисли. Но най-интересното е, че повечето от тези мисли са същите, които си си мислил предишния ден!.. Обикновено хората вместо да се съсредоточат върху хубавите неща в живота си и да потърсят начин да го направят още по-хубав, те остават пленници на миналото и преживяното, анализират и се измъчват от дребни неща...По този начин позволяват на тревогата да им открадне жизнената сила. Те блокират огромния потенциал на ума си да прави чудеса. Те никога не разбират, че управлението на ума е най-важната част от управлението на живота...

9 коментара:

Aquawoman каза...

Толкова е хубаво последното изречение, Самата Истина ! Нашите мисли определят живота ни.
Силви, напоследък чета много книги за приложна психология и това е основната идея във всички. Знам го, проумявам го, но защо е толкова трудно да го прилагаме постоянно в живота си? Когато потънем в проблеми до гуша, как да мислим позитивно? Опитвам се, но доста често се обезверявам :(. А не бива, защото всяко зло е за добро, понякога съдбата знае по-добре от нас как да подреди нещата ..

september-silvia каза...

Дани какво да ти кажа,от както чета такава литература,повече от пет години съм в една необяснима еуфория,нещата в повечето случаи се подреждат..винаги има какво да се желае още..но живота е хубав....така,че наистина има смисъл на всичко това...

Neizi_ss каза...

Аз къщо съм фен на подобна литература и на подобно познание ... древните са открили топлата вода, както се казва ... въпроса е ние да напаснем начина си на мислене и да променим светогледа си ... онзи, който ни е дал живот със сигурност знае по-добре от нас кое е правилното и кое е грешното ... От нас се иска само да се вслушваме в съветите му, да се научим да познаваме знаците на съдбата ... казано е много хубаво не е на хубаво - но от нас зависи дали ще провокираме лошото и че след лошото винаги идва хубаво ... амо ще дойде стига да вярваме :) Не веднъж съм казвала за това ни се случват кофти неща, за да се научм за да ценим приятните - как ще разбереш чее хбаво да обичаш и да си обичан, ако не е било разбито сърцето ти ... майката му е позитивизма - какъв е смисъла да се ядосваме, да недоволстваме и да мърморим ... хабим нервни клетки, които нямада се възстановят - а не е ли по-дочбре да си образуваме бръчки от усмивки :) Целувки :)

september-silvia каза...

Нейзи,знаеш ли,че само в Бг съществува тази максима"много хубаво не е на хубаво",страх ни е да бъдем щастливи ли какво?Да има закономерност ,че хубавото се редува с лошо,но ние се стремим да ни е добре:),иначе за бръчките не ми пука,усмихвам се често и с удоволствие:)))целувки и от мен!

Neizi_ss каза...

Сигурно само у нас я има максимата Силви - моят мъж е опериран от нея и се опитва да ме излекува и мен - аз вместо да се радвам на щастливия ни съвместен живот - все мрънкям че ту й може да стане, че онуй може да стане ...сякаш дърпам дявола за опашката :)и вика - абе не мисли кво може да стане - радвай се на това което вече е факт :) и се опитвам да го слущам де...щото и съзнателно и подсъзнателно знам, че е прав :)

september-silvia каза...

Нейзи,мъжа ти правилно мисли,изживявай миговете и се наслаждавай на живота си с него:)

Анонимен каза...

преди да се замонашя ще си продам ферарито...,ма се чудя ...поршето дали да го дам...на теб ;))

september-silvia каза...

Би било чудесно да карам порше:)ще ми отива:)

Анонимен каза...

отличный сайт!