събота, 27 юни 2009 г.

ОЩЕ МИСЛИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЖИВОТА....


В небето няма черна дъска на която Бог да е написал,какви трява да бъдат твоите цели,твоята мисия в живота.Няма черна дъска в небето на която да пише(млад,зрав ,красив богат и успял -примерно),макар,че всеки от нас се стреми към по-добър живот,но в действителност дали правим всичко възможно да бъде щастливи?
Няма черна дъска на която да пише ти си симпатягата който живее в първата половина на XXIвек.Всичко което трябва да направя,за да разбера какво да правя на този свят и защо съм тук, е да намеря тази черна дъска и да видя какво всъщност е имал Бог за мен.Обаче черната дъска не съществува.Така,че твоята цел е тази която ти обявиш, че е,твоята мисия в живота е мисията която сам си определиш.
Самия ти живот ще е това ,което ти направиш от него и никой няма да седне и да съди добре или зле си се справил.Нито сега,нито когато и да било.Ти си този ,който трябва изпише черната дъска на твоя живот и то с каквото пожелаеш.
Ако вече си я изпълнил с драсканаци от миналато,почисти я добре.Изтрий всичко,което не ти е от полза, и бъди благодарен,че си стигнал до тук и сега.
Намери своето щастие и заживеей с него и в него!!! ........интересно от "Тайната"

11 коментара:

Lil каза...

Силви,интересно четиво.Благодаря ти.И аз съм на мнение,че човек сам е господар на съдбата си ,ама не и на битието си.Знам си ,че оня отгоре ни направлява по някакъв си негов начин,което не означава,че не грешим.Няма как да сме безпогрешни,защото сме много далеч от съвършенството.
Смифкии :)

september-silvia каза...

Лили,това си е самата истина,всичко е в нашите ръце,нищо ,че всеки човек има някъква предопределеностно можем да насочим живота си към позитивното,а м/у другото преди да познавам тайната,подсъзнателно съм се стремяла къмнея и всичко написано там:),интересен уикенд ти желая!

Aquawoman каза...

Така е, Силви. Често правим грешка да се съмняваме, а не бива... Трябва да вярваме!
Не знам дали си чела една доста известна реч на Стив Джобс. Ето ти линк, доколкото те познавам, предполагам, че много ще ти хареса. На мен не ми омръзва да я чета :)
http://ljube.com/555

september-silvia каза...

Дани,благодаря ти,ще погледна линка и после ще ти кажа,да трябва да вярваме,аз мисля,че най-доброто предстои,не говоря тривиално,искаме го и става,целувки от мен!

september-silvia каза...

Дани,оказа се,че съм гледала на видео преди година речта на Стив Джобс,но сега прочетох внимателно всичко,уникален живот и постижения за които ние всички знаем,и какво излиза,че като загубиш нещо-не знаеш какво печелиш?Страхотна история за човешките възможности и това накрая ...остани гладен,остани неразумен,много ми хареса и също теорията му смъртта...

I каза...

Чудесна тема е тази за свободата! Интересно ми беше да прочета мислите Ви. Хората, които са духовно зрели са особено красиви, защото са свободни. Но за мен, ще си позволя да споделя мислите си, духовно зрелите хора винаги възприемат свободата си като отговорност, а не като непогрешимост и недосегаемост. Когато срещам в живота си такива хора, това носи и на мен самата своеобразна зрялост. Нищо, че такива хора са рядкост. Общо взето човек е зависим - от семейството, от любимите хора, от обществото... от себе си, от комплексите си, от страховете си...
Извинете ме, ако съм досадила. Приятен уикеенд.:)

september-silvia каза...

Вяра,в никъкв случай не си досадила,напротив-интересни мисли,всъщност всеки има право на мнеиие,за това са нашите блогове,за да разменяме мисли и да кажем това което ни харесва,приятен уикенд и на теб!

Temenuzhka Petrova каза...

"Тайната" е чудесна книга, все още я чета...бавничко, за да осмисля всяка дума...Последните три абзаца в п,бликацията ми допаднаха най-много и това е самата истина!Споделям също така разсъжденията на Вяра, че духовно зрелите хора са свободни и възприемат свободата си като отговорност!За съжаление рядко се срещат...

september-silvia каза...

Нуше,както знаеш,книгата е необкновенна и магнетична,аз я чета за втори път и филма гледах,променила е живота на много хора,нищо друго не не остава освен да следваме нейното позитивно влияние....

Neizi_ss каза...

Това за почистването на дъската в наши дни ми звучи като да прочистиш компютъра си от вируси, от неизползцвани елементи на декстопа и от програми, които саво натоварват скоростта ...Мисията ... аз съм от тези, които винаги са имали усещането, че имат мисия ... не знам дали правилно съм я прочела - но усещам, че трябва да съм добра, да се усмихвам и да карам околните да парвят това ...Зависими сме в щастието ис вободата си :) вярно е и това - ако се оттърсим от комплексите - ще се възнесем като балони в небесата и ще видим колко красива е земята :)
Интересни са житейските Ви възгледи и се радвам, че съм тук, че мога да се докосна до тях и да почерпя от опита Ви!

september-silvia каза...

Нейзи,това с черната дъска,аз го приемам буквално,забрави миналото и гледай напред,мисли позитивно и така ще привлечеш и къс;ета ,парите ,любовта,щастието и т.н.иначе за вирусите на компа ,все някък си се справяме:)