вторник, 23 юни 2009 г.

ЧАША ЧЕРВЕНО ВИНО....


Пиенето на червено вино стимулира мисленето, това са показали резултати от направено проучване. Мъжете и жените се справят по-добре на тестовете след като приемат ресвератрол, “магическата съставка”, съдържаща се в червеното вино.
Смята се, че химическото вещество което помага за стопяване на мазнини и предпазва от сърдечни заболявания, увеличава кръвта в мозъка. Учени от университета Норумбрия подложили на серия от тестове 24 здрави хора преди да им дадат хапче ресвератрол или фиктивна таблетка. Тези, които взели ресвератрол, се представили по-добре.
Други тестове показали, че веществото, което се среща в кожата на гроздовите зърна, в малините, боровинките и фъстъците, разширява кръвоносните съдове и увеличава притока на кръв в мозъка. Други проучвания показаха, че ресвератролът е полезен при болести като рака, наднорменото тегло, видовете диабет и Алцхаймер. Освен това се смята, че чаша червено вино на ден намалява опасността от сърдечни заболявания.

8 коментара:

Neizi_ss каза...

Не разбирам от вина - но нямам нищо напреки за чаша червено вино и хубаво мезе... :) Макар че, уж обичам повече бялото :)

Temenuzhka Petrova каза...

Обожавам "Мерло", особено в приятна компания...Пия алкохол много рядко, а чаша вино вечер би ми подействала релаксиращо, остава да си подбера компанията само...:)

september-silvia каза...

Момичета,наздраве!!!Аз предпочитам само червено вино,бяло не докосвам,не ми е вкусно,въпрос на предпочитание,иначе харесвам мавруд,мерло,особенно ако има и тънко нарязана луканчица,ха наздраве още веднъж за нашето здраве:)))

Temenuzhka Petrova каза...

Ама и двете стееее, стига с тази луканчица ,нали сме на диета?:)))Днес заради разтоварващия ден и течностите на всички ни се привиждат луканчици:)))

september-silvia каза...

Хахахаха,диетите само по време на пост.....сега сухо мезенце и хубаво винце:)

Neizi_ss каза...

а на мчене заради Лили ми се привеждат сандвичи с себели филии хляб- масло луканка и маруля - е как да не гаврътнеш и едно вино :)

Ivan Hristov каза...

Научно е доказано, че червеното вино съдържа много полезни съставки с изключение на алкохола, който се съдържа в него. Именно поради това се избягва от трезвениците. Но не е вредно да се пие по чаша хубаво червено вино след хранене, както правят французите. Стига да не се прекалява. Както е известно песен за червено вино няма, има само една и текста е следния: "Хей бяло вино
що не си червено..."
Особено е опасно да се пие по време на шофиране. Първо се пие и тогава се сяда зад волана:-)
Хайде наздраве! Защото път ме чака:-)

september-silvia каза...

Да,всичко което се консумира с мярка е полезно,то и в живота е така:),иначе съветите които даваш ,за сядането зад волана ми харесват:)e хайде наздраве и от мен ,само ,че като слезнеш от колата:)