четвъртък, 21 май 2009 г.

Мечтите са безплатни


Единственото нещо, което човек не спира да прави през целия си живот, е да мечтае. Животът ни е низ от цели и мечти, към които се стремим. Непрестанно вървим нанякъде с надеждата, че когато го достигнем, ще се чувстваме по-щастливи, успели и спокойни. Някои го постигат. Други не. Истината обаче е, че щастието е състояние на духа, което не е обвързано с постигнатите резултати, а с това как се чувстваме.
Някои хора не спират да мечтаят и да осъществяват мечтите си, и въпреки това не се чувстват удовлетворени от живота. Други са винаги усмихнати и доволни, независимо колко и какво имат. Мечтите и целите осмислят живота ни, защото само когато човек иска нещо, той се чувства жив. Спре ли да иска, спира и да живее. За едни мечтите са просто мечти и оставят съдбата да им ги сбъдне.
За други всяка мечта е цел и не спират да се борят. Колкото повече реализираме мечтите си, толкова по-горди и щастливи се чувстваме. Поне временно. Аз самата очаквам моята най-скорошната мечта да се сбъдне тази година, не е голяма, но постижима, работя върху въпроса.

5 коментара:

Анонимен каза...

Да Бъде...желая ти всички мечти да ти се сбъдват и да си все така усмихната и щастлива .Раждаме се щастливи ,но често го забравяме :)).И да се похвалиш(да я споделиш)после ...:)))

september-silvia каза...

Благодаря ти Веско,задължително ще ти се похваля,днес също се сбъдна едно мое желание и съм в прекрасно настроение,желая ти много реализирани мечти!

Neizi_ss каза...

Толкова е лесно да бъде човек щастлив, а колкото по-силно вярва в себе си - толкова повече ще са мечтите му , а още по- постигнатите цели .... Мечтите са тези, които ни дават сила да постигаме целите ... и колкото по-бленувани са - толкова по-красиво е усещането от постигнатото удовлетворение :)

Temenuzhka Petrova каза...

Абсолютно съм съгласна с всички вас!!!И ви пожелавам и на тримата да сбъднете мечтите си и да не спирате да мечтаете никога!!!А колкото до мен ... и аз имам съкровена мечта...и вярвам, че ще се сбъдне скоро...

Aquawoman каза...

Силви, мила желая ти по-скоро да се сбъдне желанието на сърцето ти, защото ти заслужаваш.
Дано осъществим мечтите си, за да се чувствуваме пълноценни !