сряда, 1 февруари 2012 г.

Индия бойкотира Игрите в Лондон

Бившият индийски управник Бабулал Гаур заяви, че Индия трябва да бойкотира Олимпийските игри в Лондон, информира БНТ1.
Причината е, че един от спонсорите на най-голямото спортно събитие ще бъде компанията Дау Кемикълс, която е собственик на Юнион Гарбид. Именно тази фирма от своя страна притежава фабриката в Бопал, която причини най-големия индустриален инцидент в историята. През 1984-та година изтичане на отровен газ става причина за смъртта на 20 хиляди души, според някои и повече, а още 100 хиляди и до днес страдат от хронични заболявания.
В същото време стана ясно, че 6,5 милиона паунда са предвидени за подобряване на мрежата на градския транспорт в Лондон, за да бъде възможно поемането на очаквания трафик по време на Олимпийските игри.
Ще бъдат осигурени допълнително двеста автобуса за обществено ползване, както и велосипеди. Заради олимпийския маршрут ще бъдат направени промени в градския транспорт. Част от улиците включени в него, ще бъдат изцяло затворени за шестте седмици, в които ще се провеждат игрите. Цялата актуална информация за организацията на движението ще бъде публикувана на специален сайт.
bnt

5 коментара:

Unknown каза...

Индийците имат свой възприятия за света, различни от нашите.

september-silvia каза...

Винаги са били извън рамката във всяко отношение.

Zvetanka Shahanska каза...

Имат причина, макар и в миналото, но много сериозна.

Earendil a. k. a. Николай Атанасов каза...

Разбирам ги напълно (палец)

september-silvia каза...

Повечето от нас знаят причината...