неделя, 15 януари 2012 г.

Започва новият тенис сезон

Късно тази нощ българско време в Австралия официално започва новият тенис сезон. Макар че от началото на годината до сега се изиграха няколко по-малки турнира за всички истинския старт идва с Australian Open - първия за годината турнир от Големия шлем. От Мелбърн професионалните тенисисти започват битката за най-престижния трофей в спорта - Големия шлем. Който тази година може да прерастне в Златен, тъй като предстоят и олимпийски игри...
Жребият за мачовете в основната схема в Австралия бе теглен още в петък. Щабовете на всички имаха два дни, за да настроят тактиката спрямо конкретните съперници. Голямата новина, която предшестваше старта на срещите бе фактът за първи път от седем години насам няма да можем да видим финал между Роджър Федерер и Рафаел Надал при мъжете. Двамата просто се паднаха в една и съща част на схемата и евентуално ще могат да играят на полуфинал...

Формата, която Григор демонстрира на Хопман Къп вдъхва много надежди. Но пък не бива да забравяме, че турнирът в Пърт бе изцяло демонстративен и там го нямаше напрежението от защитата на точките и директната елиминация. Затова истинският тест за българина и за изводите, които си е направил от миналия сезон ще бъде в Мелбърн.
Българската надежда  при жените пак се казва Цветана Пиронкова. От изиграните до този момент мачове в Пърт и в Хобарт Цвети има само една победа на сингъл и то дошла след доста усилия. На старта в Мелбърн пък я чака сериозно изпитание като Саня Мирза. Сред евентуалните съпернички на българката по-нататък пък е Агниешка Радванска. Задачата никак не е лесна, но пък защо Цвети да не е приятната изненада при дамите?

sportkafe.bg



2 коментара:

Zvetanka Shahanska каза...

Силви, много ми харесва новият дизайн на блога ти:)))Поздрави!И пожелавам успех на нашите тенесисти:)

september-silvia каза...

Благодаря Цвети,помогнаха ми с дизайна:)))нашите тенесисти отпаднаха на този етап,ще видим при двойките какво ще направят:)