четвъртък, 29 декември 2011 г.

Той понякога се завръща

С лекотата на запален рибар, който потропва леко с крак, за да си достави удоволствието от издърпването на рибата, която вече със сигурност е захапала стръвта. Не от нервност или възбуда. Просто да засили кефа.
Ето така Бербатов наниза три парчета в мрежата на Уигън и доказа, че никога не е излишно да го имаш на терена. За мнозина недоброжелатели Димитър си остава играч за такъв тип отбори - вкарвал на Уигън-ите и Фулъм-ите, ама никакъв го нямало срещу големите момчета в дербитата.
По този въпрос може да се поспори, но наистина в последните два сезона Бербатов остава най-често резерва в решителните дуели от Шампионската лига, а и, с редки изключения, в дербитата за титлата в първенството. А когато играе (справка - при 1:2 у дома от Челси през пролетта на 2010 г.), не успява да блесне.
Дори и теорията да е вярна, пак на Бербатов не би следвало да му пука.
Та именно в мачовете с Уигън, Блекбърн, Фулъм и Норич, Юнайтед традиционно взима аванс в надпреварата за титлата.
Защото всеки мач носи три точки, независимо дали е срещу Челси или Уигън.
Отписаният и забравен Бербатов изригна с 4 гола за един мач и няколко минути. Показа, че на него винаги може да се разчита.
Нека си седи на пейката и да нехае, идва моментът да е на терена - гол.
Така за три сезона и половина българинът натрупа 53 попадения за Юнайтед. Общо в английския футбол има вече точно 99. Да се обзаложим ли, че още през 2011-а ще ги направи 100?
sportkafe.bg

Няма коментари: