петък, 7 октомври 2011 г.

ЗУМБА-АЕРОБИКА

Един нов начин за разтоварване и отслабване,който набира все по-голяма популярност у нас.Движенията са по звуците на латиноамериканска музика,няма повторение като традиционната аеробика,само ритъм от различни танци като салса,чача,румба и други.
Всичко започва през 90-те години в Колумбия. Танцьорът и хореограф Алберто Перез – „Бето” става треньор по аеробика. Той загърбва традиционната музика и съчетава упражненията и гимнастиката с музиката, която е най-близка до сърцето му – салса и меренге. И успехите не закъсняват. Тренировките му привличат множество хора. Перез осъзнава, че е направил откритие – съчетал е аеробиката с жизнените латино танци. Перез се премества по-късно в Америка и оттук започва триумфа на Зумба. В момента Зумба се преподава в 75 страни в света от над 20,000 инструктори.
Зумба се базира на простия принцип: Забавлявай се, докато отслабваш. Няма сложни движения, които да се заучават в детайли и не ви е нужда координация както при обикновената аеробика. Не е нужно да си търсите и партньор за танци. И най-важното е музиката. Тя е толкова поглъщаща, че нямате усещането, че тренирате. Все едно сте на купон или в клуб, не е нужно да мислите за стъпките, просто се оставете на ритъма да ви води. Това е страхотен начин да се поддържате в добра физическа форма, който същевременно ви зарежда с настроение.
За първи път в Хасково ще се проведе открита Зумба-тренировка в зала Дружба,спортното занимание ще бъде водено от инструкторката Мая Григорова на 15.10.2011г,входът е свободен.

2 коментара:

ekaterina vitkova каза...

Зумбата наистина е забавление, но за да бъдем честни трябва да признаем, че е много натоварваща, изморителна и има нужда от координация на движенията дори повече от аеробиката...Иначе е супер!

Силвия Тенчева каза...

Следващата събота ще участвам и наблюдавам лично,до колкото знам,когато се умориш,винаги можеш да спреш и да си починеш,няма състезателен характер....