понеделник, 27 юни 2011 г.

Какво му има на Уимбълдън?

За втора поредна година в горещите последни дни на юни и началото на юли погледите на спортните фенове в България са насочени към Уимбълдън. През миналата година Цвети Пиронкова отклони вниманието дори от световното първенство по футбол след като изненадващо стигна до полуфинал. Да, пловдивчанката го загуби, но в България никой не я упрекна за това. Дори напротив Цвети бе посрещната у дома като шампионка.
След такова представяне всички очакваха още много победи от Пиронкова, но вместо това тя редуваше загуба след загуба, в повечето случаи все в първи кръг. За да дойде пак „Уимбълдън" и Цвети отново да започне да побеждава. Българката може и да прекрати участието си още в понеделник след мача с Винъс Уилямс, но успехът й над Вера Звонарьова отново ни даде повод да усетим мъничко национална гордост.
Ден по-рано Григор Димитров загуби, но впечатли с играта си. Специалисти и тенисисти отново си припомниха колко талант притежава българина, за когото за първи път се заговори именно след триумфа му на юношеския „Уимбълдън".
sportkafe.bg

2 коментара:

Unknown каза...

Победи, дано стигне по-напред.

september-silvia каза...

аз дори бих искала да играе на финала на Уимбълдън:)))