петък, 3 юни 2011 г.

Хората в нашия живот

Хората винаги идват в живота ни поради причина, за сезон или за цял живот. Когато проумеем това, тогава знаем точно какво да правим.
Когато някой е в живота ви поради ПРИЧИНА, това е обикновено да посрещне нужда, която вие сте изразили забележимо или скрито. Те идват, за да ви помогнат по време на трудност или да ви ръководят или подкрепят, да ви помогнат физически, емоционално и дори духовно. Те може да ви изглеждат като божи дар и те са. Те са в този момент до вас поради причина, от която се нуждаете да бъдат до вас. След време, без вина от ваша страна, този човек ще каже или направи нещо, за да сложи край на отношенията ви. Понякога те умират, понякога просто си отиват. Понякога не те слушат и те карат да се изправиш. Това, което трябва да разберем, че нашата нужда е била посрещната, нашите желания изпълнени – тяхната работа свършена. Молитвата, която сте отправили е била чута и й е отговорено и сега е време за продължите напред.
Когато хората идват в живота ви за СЕЗОН, това е защото е ваш ред за да споделите, да израстете или научите. Те могат да ви донесат един мирен житейски опит или да ви разсмеят. Може да ви научат нещо, което никога не сте правили. Те обикновено ви носят една невероятна радост. Повярвайте! Това е реално! Но само за сезон. И както пролетта се превръща в лято и лятото в есен, сезонът рано или късно свършва.
Връзките ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ ни дават цял живот уроци, тези неща трябва да се изградят, за да имате една здрава емоционална основа. Вашата работа е да приемете урокът, да обичате човекът/хората и да използвате наученото във всички други взаимоотношения и области на живота ви. Казва се, че любовта се гради, но приятелството се предусеща.

3 коментара:

Емо каза...

Хората идват и си отиват, след тях остават само спомени, но и те с времето може да изчезнат. Тъжно е, и за това, човек трябва да изживее мига.

Zvetanka Shahanska каза...

Силви, никой случайно не идва в живота ни. Все има някакво значение и цел. Ние всички се учим един от друг, така че има защо.
Приятен уикенд, Силви!

Силвия Тенчева каза...

Емо,но тези мигове могат да останат незабравими и а хората също с които си изживял момента,иначе във всеки спомен има малко тъга...
Цвети,случайността е скрита необходимост,слънчеви дни:)))