петък, 10 юни 2011 г.

Ивет победи в диамантената лига

Националната рекордьорка на България на 100 метра с 10,77 сек Ивет Лалова направи истински фурор на Диамантената лига в Осло (Норвегия) и записа първата българска победа в престижната верига. 27-годишната софиянка спечели първото място с постижение от 11,01 секунди, но при попътен вятър малко над допустимите стойности (+ 2,2 м/сек). Българката не тръгна много добре на старта и изоставаше до средата на дистанцията, но в последните метри разви бягането си и финишира с преднина от един метър пред европейската шампионка на 60 метра от тази зима Олесия Пов (Украйна) - 11,14 сек. На трета позиция се нареди бронзовата медалистка от шампионата на Стария континент в Париж тази зима Езине Окпараебо (Норвегия) с 11,17 сек. Стартът на 100 метра при жените снощи /9юни/ беше даден два пъти, след като първия път гъркинята Георгия Коклони направи фалстарт и бе дисквалифицирана. С победата българката взе четири точки за диамантената класация на 100 метра гладко бягане.Участието на Лалова в Осло беше четвъртата поява на български атлет в Диамантената лига. През миналата година в престижната верига на старт застанаха Ваня Стамболова, Петя Дачева и Момчил Караилиев, но досега България нямаше представител в призовата тройка в нито една от дисциплините.

6 коментара:

Ondine каза...

Много ме радва тази мацка,да е жива и здрава!:D

september-silvia каза...

най-бързата бяла жена Онди,освен,че е българка е много интелигетна и хубава:}

Zvetanka Shahanska каза...

Браво:)

Unknown каза...

Жалко, че спорта се развива шуробажанашки, както всичко друго у нас. Иначе можеше да се похвалим с много повече хора като нея. И все пак желая и само успехи :))

Alhzar каза...

http://www.vraity.com/2011/06/bulgarian-bloggers-we-can-do-more.html - отбелязана!

september-silvia каза...

Незо,мнжого ти благодаря,много си мила,съгласна съм с теб ,че блогосферата нещо е зациклила,но ще продължим напред след нови вдъхновения:)))