събота, 25 септември 2010 г.

Първенството на експериментите


Днес в Италия започва световното първенство по волейбол.
336 състезатели, 24 треньорски тандема, 24 отбора от 5 континента, 10 града-домакини. И една цел - световната купа. Така най-кратко може да се опише стартиращият днес в Италия Мондиал 2010 в мъжкия волейбол.
В календара за тази година това е третото световно първенство в колективен спорт. Най-напред своя крал короняса Цар Футбол. Купата, символ на победата, бе връчена в ЮАР на европейски отбор. После дойде ред на баскетболистите. Техният №1 бе излъчен в Европа, а купата пое към Северна Америка. Сега, отново в Европа, ще бъде определен най-добрият при волейболистите. Първи кандидат за златото пък е тим от Южна Америка - Бразилия.
За първи път на този Мондиал няма да има четвъртфинали в класическия им смисъл.
За първи път Международната федерация по волейбол ще раздаде финансови стимули на първите три състава.За първи път, след осем години пауза, на този Мондиал в първата фаза групите ще се от по четири тима, а не както бе до този момент от шест.
По утвърдена вече традиция шампионатът ще се проведе в една държава, но не в един, а в цели десет града - Милано, Верона, Модена, Реджо Калабрия, Торино, Триест, Анкона, Катания, Флоренция, Рим. И тъй като финалът е на 10.10.2010 талисманът - синьо-бялото пингвинче Воли носи №10.
Сред 24-те отбора финалисти е и България.Още преди да е прозвучал първият съдийски сигнал на двубоя с Китай тимът ни попадна сред отличниците. Родните волейболисти са сред най-високите.
Според букмейкърите българският тим има равни шансове да спечели първенството с отборите на Полша и Италия. На първо място по възможности за титлата обаче са отборите на Бразилия и Русия.
sportkafe.bg
Ами да пожелаем успех на нашият отбор да наблюдаваме вълнуващи срещиV

4 коментара:

Unknown каза...

Силве,
Желая успех на нашите :)

I каза...

Този волейбол! Аз не си падам нито по спортуването, нито чета спортните рубрики:)), но преди години къщата ми опустяваше зариди волейболни мачове в
Спортната зала. Така у мен се "загнезди" мисълта, че волейболът е нещо хубаво, случващо се без мен. Един ден изявих желание да се присъединя към приятелската волейболна агитка, но бях директно отрязана от децата: - "О, мамо! Ще ти е скучно." Та така - сега в Италия нещо интересно ще се случва, но без мен:))))))
Извинявай, Силви, за дългия коментар.
Много мили спомени породи у мен.:)Хубави почивни дни!:)

september-silvia каза...

Емо надявам се силно да се представим успешно:)
@Верче,във Варна,имате чудесен дворец на спорта:)много пъти съм била там,стават страхотни мачове в спортните игри,има атмосфера и адреналин,стискам палци на нашите в Италия,приятни почивни дни и на теб:)

Zvetanka Shahanska каза...

Стискам палци! Харесвам волейбола/и още мн. други спортове/!Силвия, приятен ден и да ни радваш с такива информации от спорта. Аз от теб научавам много неща:))))Усмивки:)))