петък, 18 декември 2009 г.

ГРИГОР ДИМИТРОВ-НАЙ-ДОБЪР ТЕНЕСИСТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2009Г.


Въпреки че не успя да повтори успехите си от 2008-ма, когато стана юношески шампион на "Уимбълдън" и US Open и спортист №1 на Хасково, 18-годишният талант има с какво да се похвали и през 2009-та. Освен че скочи с над 200 места в световната ранглиста при мъжете, Григор триумфира с титлата на двойки на чалънджъра за 64 000 евро в Търнава и изигра великолепни трисетови мачове срещу бившия №1 Рафаел Надал, французина Жил Симон /№8/ и чеха Томаш Бердих/№23/, когото отстрани на супертурнира в Ротердам с награден фонд 1 445 000 евро.
Григор Димитров донесе през март успеха на националите ни над Унгария в мачовете от неофициалното световно първенство за мъже за Купа "Дейвис". Хасковлията бе избран за "най-добър тенисист на България за 2009-та" и приключва годината като № 290 в света като през септември записа най-доброто класиране при мъжете - № 255
Желая му още по-големи УСПЕХИ през новата година и все така успешно да прославя името на БЪЛГАРИЯ!

3 коментара:

Unknown каза...

Това е един красив спорт от който нищо не разбирам :)

Valkocompany каза...

Силви,грижете се за такива таланти
Тъй като те са единици
А № 290 в света е едно отлично постижение

september-silvia каза...

@Емо,просто не ти е професия и за това,ако започнеш да се интересуваш,ще видиш какава магия е тениса:)
@Вальо,лично м.г.му издействах 1000лв.от кмета на Х-ВО,не ,че са много, но все пак са нещо,а иначе той е състезател от две години на "Елит"-Варна,дадоха му жилище и го направиха почетен гражданин на Варна.Клуба му в Хасково не можа да намери добри спонсори и това бе добра алтернатива за неговото разитие.