сряда, 2 декември 2009 г.

Разхождайте кучето вместо да се потите във фитнеса


Учените пресметнаха, че любителите на животните разхождат домашните си любимци по два пъти на ден за по 24 минути, което прави 5 часа и 38 минути на седмица.
Освен това всеки собственик на куче, който се грижи за неговата форма (на кучето) го води на дълга разходка три пъти седмично, което означава още 2 часа и 33 минути.
За сравнение хората, които не разхождат домашен любимец прекарват само по 1 час и 20 минути в тренировки във фитнеса или джогинг. А почти половината (47%) от хората, които нямат куче признават че не тренират изобщо.
Според специалистите, разхождането на домашния любимец е по-приятно от потенето във фитнеса.
Кучето се разхожда навън, в парка по крайбрежието или в гората, където въздухът е чист и свеж, докато тренирайки във фитнеса нямаме това предимство.
Проучване сред 5 хиляди души, 3 хиляди от тях собственици на куче открива, че 57% от тях възприемат разхождането на кучето като най-добрата форма на тренировка.
86% казват, че за тях е удоволствие да разхождат кучето, за други 22% това е скучно задължение.
Но само 16% от анкетираните казват, че за тях посещението на фитнеса е удоволствие. 70% го обявяват за досадно задължение.
figurata.com

4 коментара:

Valkocompany каза...

Полезно начинание
Но като знам какво е отношението на българското общество към кучетата,eдинственият начин това да се сбъдне е да живея на село.

september-silvia каза...

Вальо,важно е твоето отношение към най-добрия приятел на човека,аз си го гледам вече 13 години,може би за това подържам тази добра формааа:)

Ivan Hristov каза...

Силви,много ти е хубаво кучето!:)

september-silvia каза...

Мерси,къде се загуби,как си,как е живота в тази слънчева страна,приятен ден от мен!