вторник, 10 ноември 2009 г.

ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ ПО СУПЕРМОТО


Завърши финалният кръг на източноевропейския шампионат по супермото. Състезанието, което събра 80 участници от 6 балкански страни, се проведе през уикенда на "Картинг писта" - Хасково.
Цанко Цанков от варненския клуб "Крайзи Фокс" спечели надпреварата в клас SM ATV. Най-добрите ни състезатели Калин Кулев от Рейсинг тим Плевен и Росен Тончев от Несебър Мото се наредиха съответно на І и ІІ място в клас SM-Open.
В шампионата участва и синът на актрисата Аня Пенчева Ангел Караньотов, който е една от големите ни надежди в този спорт. 16-годишният състезател спечели финалния кръг на източноевропейското първенство по супермото в клас SM-S1.
Временният водач в шампионата за 2009-та в клас SM-Junior-85 12-годишният Майкъл Иванов показа отново възможностите си и се качи на най-високото място на стълбицата в неговата категория.
В клас SM-Junior-65 първи стана 9-годишният Валентин Матеев от "Тим Балинов" - Севлиево. В тази категория се изяви и най-малкият участник на шампионата. Това е 7-годишният Георги Тотев от Литекс Ловеч МС. Той стана 6-ти в клас до 65 кубика.

3 коментара:

Unknown каза...

Силве,

Ти фен ли си на мото надпреварата :))

Valkocompany каза...

Чакаме те в Долна Митрополия .На най - добрата писта.

september-silvia каза...

@Eмо,фен съм по принцип на спорта,но съм длъжна да посещавам повечето спортни събтия в региона,ще ти обясня друг път защо,пък и 10години бях спортна журналитска:)
@Вальо,знам за пистата в Долна,много е добра, и Р.П.има заслуга за нея:)