понеделник, 9 ноември 2009 г.

ПАТРИОТИЧНА ТЕОРИЯ ЗА ИМУНИТЕТА НИ

Много ми хареса анализа от 24часа на Валери Найденов в статията и “И свинският грип трепери пред българина”,ето по интерeсните моменти от нея,хубаво е да ги знаем!
Най-страховития грип в човекшата история е “испанската болест”,която се разразява някъде през 1919-1920г. и избива над 21 милиона европейци.Повече от жертвите на Първата световна война. В България обаче испанската болест минава някък между другото с хрема,кашлица и само тук-там някой случаен фатализъм.
Има ли основания да очакваме, че и сега свинският грип ще ни пощади? Абсолютно.Той е опасен,но все пак е много по-кротък,отколкото в Мексико,Сащ,Англия,Испания.
Например големия историк професор Христо Гандев пише, в “Ранното възраждане”,че през XVIIвек българите получили демографско надмощие в нашите земи благодарение на епидемиите ,които идват от Европа-чума,тиф и други.Турците загиват,а българите се пръскат в лозята и оцеляват!
Симеон Радев пък разказва, за гр.Ресен в днешнаМакедония,който е поразен от холера през XIX век.Българката махала оцелява,докато турската се обезлюдава напълно.
Днес военните историци се хвалят,че нямало пленено българско знаме.Кой ще ти пленява знамена в клекнало положение?
Всичко това не е причина да се срамуваме, а напротив-трябва да се гордеем.Защото показва,че сме генетични наследници на народ,който е бил развит в праисторическо време.
Който иска да навлезе по-навътре в тематиката,нека си купи знаменитата книга”Пушки,вируси и стомана”от антрополога и георгаф Джаред Даймънд.Самият автор я определя като”опит да превърне исторята в точна наука”.На български тя е издадена от “Изток-запад” през 2006г.. и още се намира,защото е много дебела.И ако ви настигне свинският грип и се наложи да пазите леглото,тази книга ще ви донесе утехата,чиято лечебна сила е някъде м/у хапчетата тамифлу и домашният лекар.
Трябва да знаете,че тази земя колкото една човешка длан е разболяла и хуните и аварите и кръстоносците и анадолците.Заразила ги е за да оцелеем ние!
И накрая една препоръка от мен! Яжте люти чушки и чесън))

5 коментара:

Unknown каза...

Силве,
Вече мисля, че истерията със свинския грип е комерсиална, от обикновен грип загиват много повече хора...

september-silvia каза...

Имаш право Емо,но ми хареса,че наистина има нещо необикновенно в нас българите ,има нещо в генетиката ни което ни отличава от останалите!

Aquawoman каза...

Златна да ти е устата, Силви! :))

Valkocompany каза...

Този грип е презумпция на фирмите търгуващи с лекарства.В западните медии отдавна вървят снимки на таблетки обвити в долари.

september-silvia каза...

@Дани,издръжливо племе сме:)
@Вальо,това е целта на занятието и на всички ни е ясно!