сряда, 22 април 2009 г.

За смисъла на живота ...

Какво всъщност искаме от живота...каква е нашата цел?!

Повечето хора се мъчат да успеят в живота и понякога са напълно сигурни ,че са на прав път-чувстват се посветени,изпълнени с решителност।Друг път им се струва ,че нямат цел,че я търсят слепешком।Каква е тя-да стана милионер?Слава ли търся?Политическа кариера?Някъва друга външна форма на успех?

ВЕДНЪЖ ЕДНИ МОЙ ПРИЯТЕЛ потърси помоща на психиатър ,за да намери отговор на този въпрос,защото макар и да бе постигнал голям успех в бизнеса,се чувстваше по-нещастен и недоволен от когато и да било।НЕ МОЖЕШЕ ДА ОПРЕДЕЛИ КОЕ е истинският успех।Единстваният отговор,който накрая измисли,бе,че човек вътрешно трябва да се чувства успял,независимо от мнението на околните.

4 коментара:

Lil каза...

Добро утро Силви :)
Много сериозна тема за размисъл си ни предоставила.
За мен важното е да не се бърка мечта и цел ,защото тогава обедняваме емоционално и се превръщаме в кучета-преследвачи.
Човек може да определи личния си успех според възможностите,защото ако ги надскочи,то ще е ясно че е взел назаем и малко чужд успех.
Всеки се опитва да достигне някакви зенити ,поставени за да ни водят,но дали посоката и средствата или някой друг ни води до там ще покаже само резултатът.А и цялостен успех няма,защото светът е равновесие между два полюса-доброто и злото.Та и затова: Всяко зло за добро :)

september-silvia каза...

Лили сложна е темата,никога човек не е доволен напълно и изцяло,все нещо не му достига но ,няма пълно щастие,не знам как да го квалифицирам,и парите не са всичко,но иначе амбициите са хубаво нещо,те ни дърпат напред и ни казват, че има какво още да се желае, нотрябва да постепенни и последователни:)

Aquawoman каза...

Силви, според мен точно това ни пречи - че никога не сме доволни напълно. А всъщност богатият човек е този, който се задоволява с това, което има :)

Бубка, изкефи ме сравнението с куче-преследвач :) Имала съм моменти, когато съм се чувствувала точно така...и не съм била щастлива. Целите ми ограбваха времето и съня, и не оставяха място в сърцето ми за хубави емоции...

Neizi_ss каза...

Права е LiLi -мечта и цел ...нямат нищообщо ...мечтата е онова, което ни извисява и ни кара да вярваме, че можем, че ще се справим и че ще успеем :) Целта ...е нещото, към което се стремим, за да сбъднем мечтат...целите са от точка А до точка Б и т.н. ...но при мен целта и мечтата се преплитат ....на мен ми е нужно само спокойствие, хармония и любов ...а всичко останало са подръчни средства и част от пейзажа ...или както казва LiLi - какво му трябва на човек - ракийца, шопска салата и приятели ...ще допълня добра дума и любим човек - тогава постигаме и професионалните успехи, и личното щастие и дори затваряме устата на клюкарите и на завистниците :))))))