вторник, 21 април 2009 г.

Здрав дух в здраво тяло!

Предимствата на физическите упражнения
Един чудесен начин да бъдете здрави е физическото раздвижване. Упражненията са извънредно важни за здравето ни. Ако не се движим, костите ни отслабват, те имат нужда да се раздвижват, за да останат здрави. Продължителността на живота се увеличава и ние искаме да можем да тичаме, да скачаме и да танцуваме до последния ден. Намерете някое движение, което ви харесва, и го правете. Всичко което правите за себе си е акт на любов -или омраза-към самите вас! ФИЗИЧЕСКИТЕ УПРАЖНЕНИЯ СА ПРОЯВА НА ОБИЧ, а любовта към самите нас е ключът към успеха във всяка област от живота ни.
ЧУДЕСНО "едноминутно" упражнение е да подскочите 100пъти. Лесно и бързо е и Ви кара да се почувствате добре. Танцувайте в съпровод на музика. Обикаляйте тичешком квартала поне веднъж- аз го правя всеки ден с кучето си! Но, ви препоръчвам да подскачате всеки ден -  когато отскачате лимфната система се раздвижва, прочиства се,  а това заздравява сърцето и костите!

9 коментара:

Neizi_ss каза...

мила супер е вярно това - само дето ако съм в офиса и подскокна стотина пъти има опасност да се озова в магазина за сувенири, но пък за сметка на това не пропускам да танцувам винаги когато чуя музика :) за упражненията си права - че сутрешното раздвижване не можеда бъде заменено от нищо друго - но ежедневния ни ритъм е толкова сбъркан, че ...но пък когато човек има желание - трябва да намери и време :) Добро утро и спорна седмица ...!

Lil каза...

Опаа Силви :)
Хубаво нещо са физическите упражнения.Аз добре се изтренирах на вилата в Неделя.Уж на разходка бяхме,но свършихме и малко полезна работа.На къра е така-знам,че ще ми разбереш лафа :)
Иска ми се обаче и в София да имам време и възможности за раздвижване,ама нямам...кофти е да бачкаш на бюро и компютър.Знам има фитнеси ,упражнения у дома-но нямам никакво време за тях ,макар да усещам нуждата..Но това са рисковете на модерното време.
Усмивки,целувки и много емоционален и слънчев ден ти желая :)

Lil каза...

Силвиии дай един скайп ,ако имаш :)
Усмивки :)

september-silvia каза...

Лили,скайпа ми е silvia38731,успешна седмица и много хубави преживявания...а пък за упражнения човек винаги може да намери време!Иначе съм наясно с хасковските наречия,живея от доста време тук бейби:)

september-silvia каза...

Незабравчееее,ами танцувай всеки ден по малко и това е добре,важното е да се движим,сутрин задължително се раздвижвам с музика,ем ми е готино ,ем си създавам настроение и започвам деня винаги усмихната!Успешна седмица!

Lil каза...

Ха-ха-представям си Фифка как се врътка рано-рано сутринта в офиса на фона на Радио 1 и всички я гледат странно!Фифко да опиташ ейй.Аз като готвя си тнцувам -приятно е ,а мъжо ми все ми се смее!
Силви Благодаря за скайпа,ей сега ще те намеря :)
Целувкиииииииии :о)

Leucanthemum vulgare ;))) ... каза...

Когато бях ученичка, всяка сутрин преди часовете имахме ... утринна гимнастика ...
А сега ... с тези компютри, кафенета и какви ли не други "екстри" младежите сякаш забравиха какво е това ведрина :)))

Сиси, поздравявам те с ей тази песничка:
http://www.youtube.com/watch?v=P1RFhhv5PaM
изтанцувай я с удоволствие ;)))

september-silvia каза...

Благодаря ти Марги,с удоволствие ще го направя,сега си отпивам от кафето и след минути ще се раздвижа,весел ден ти пожелавам!

september-silvia каза...

Марги ,не ми се отваря а много бих искала дая чуя..ще опитам отново...