петък, 17 април 2009 г.

Да вярваме в доброто!

Вярвам в доброто!
* Все пак сме града на Богородица и тя ни пази от  катаклизми
Особен Великден предстои на Хасково. Бягства, евакуации, запасяване, шок, паника, параноя... И всичко заради едно т.нар. пророчество, чийто автор е не пророк, а писач на хороскопи. Може и да не е изобщо християнско, но доста хора се вързаха на вещанията за апокалипсис. И ще броят часовете след Възкресение с буца, заседнала в гърлото (в най-добрия случай). Какъв празник, като ни обещават катастрофа с разрушения. Едно е ясно, на Разпети петък рекордно малко хора ще се сетят за християнските добродетели и сакралността на празника. Няма да остане време от събиране на багажи и треперене за живота. Нищо чудно съвсем не празнични бдения да се заформят по улиците на Хасково в нощта на Възкресение (или може би на апокалипсиса). Само едно е гарантирано, който все пак е решил да спи, ще спи спокойно. Защото предсказанията на псевдопророците имат едно обединяващо качество - не се сбъдват

3 коментара:

Lil каза...

Силви ти ме шашардиса!За какъв апокалипсис иде реч,какви пророчества...обясни моля те?!Аз утре си пътувам за Хасково,явно обратно на всички останали.Ще очаквам да ми разкажеш :)
Усмихнат ден :)
Лили

september-silvia каза...

Лили,от нова година този Лещански дава изявления,че ще има разрушително земетресение.НЕ МУ ВЯРВАМ..народа се е е побъркал и се изнася поголовно от града.Аз и семейството ми ще си бъдем тук..прочети из сайтовете..няма страшно Лили.

Lil каза...

Четох аз.Хем съм ядосана на този самозванко,хем съм леко притеснена от случващото се.Надявам се всичко да си е наред и да празнуваме както си трябва.Целувки миличка :) И много усмивки и приятни емоции по празниците :)