понеделник, 3 юни 2013 г.

4-минутни интензивни упражнения три пъти в седмицата гарантират защита от затлъстяване

Aко отделяте само 12 минути седмично и правите интензивни физически упражнения, ще се предпазите от затлъстяване. Това се отнася най-вече за онези, които водят заседнал начин на живот и работят по цял ден зад бюрото, взрени в компютъра.
Според норвежки учени тези 12 минути могат да бъдат разделени на три – т.е., можете да правите три пъти в седмицата по 4 минути упражнения и да запазите добрата си фигура и да се предпазите от напълняване.
е направили редица изследвания и достигнали до тези цифри, пише vesti.bg.
Така става ясно, че по 4 минути три пъти в седмицата – например понеделник, сряда и петък – са напълно достатъчни да ни поддържат в добра физическа форма. За 4 минути организмът се зарежда с достатъчно кислород, който се усвоява активно и което гарантира добра кондиция.
За хора, които по цял ден стоят на работата и не се движат пеша, тези упражнения могат да се правят всеки ден от седмицата по 4 минути, което ще засили още повече метаболизма, ще ги предпази от затлъстяване и дори може да ги втали.
Интензивните физически упражнения не само зареждт с кислород клетките, но и предпазват от сърдечно-съдови заболявания, диабет, намаляват кръвното налягане и помагат за по-добър тонус на организма.
lechitel.bg

Няма коментари: