понеделник, 7 ноември 2011 г.

Българската федерация по вдигане на тежести ще връща парите за световното първенство

Българска федерация по вдигане на тежести ще връща средствата, които са преведени за участие на световното първенство в Париж, за което националният ни отбор не бе допуснат заради неподадени списъци за допинг-контрол. Тази сутрин министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с президента на БФВТ Неделчо Колев и с генералния секретар Борислав Гидиков.
„Това е недопустима грешка от ваша страна. Знам, че сте млада федерация, но това не ви оневинява. За това сега ще върнете средствата в размер на 54 000 лв., които са ви преведени за участие на световното първенство. Освен това настоявам за наказания на старши треньора, на човека, който движи международната ви дейност, на лекаря на отбора и на генералния секретар. Съветвам ви да се съобразите, ако искате и занапред да работим добре заедно”, каза министър Нейков по време на срещата в кабинета му.
От своя страна Неделчо Колев обеща, че ще свика управителния съвет на ръководената от него централа, за да се реши какви да бъдат санкциите за виновниците.
MFVS

1 коментар:

september-silvia каза...

Емо,няма как да не се върнат,щом няма участие в СП...