неделя, 6 ноември 2011 г.

МФВС: Виновните за поредния скандал в щангите ще понесат своята отговорност

Министерството на физическото възпитание и спорта изразява своето недоумение от поредната издънка в българските щанги! Въпреки всички усилия, които МФВС полага за възраждането на вдигането на тежести, проблемите продължават.
Случаят с недопускането на националния ни отбор до участие на световното първенство е пореден удар по реномето на един спорт, който е носил толкова много радост на България. За това виновните да се стигне до тук трябва да понесат своята отговорност.
От една страна сме наясно, че новото ръководство на Българската федерация по вдигане на тежести застъпи в един много тежък момент и трябваше да се справя с редица проблеми. От друга обаче е тяхно задължение да се запознаят максимално бързо с нормативните документи и изисквания на международната федерация, за да осигурят участие на българските състезатели на световни и европейски първенства. МФВС направи всичко възможно за дипломатично разрешаване на проблемите, които имат българските щанги и в международен аспект!
По тази причина още в понеделник президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев ще бъде повикан в кабинета на министър Свилен Нейков, за да даде пълен отчет на действията на ръководената от него централа и причините да се стигне до отпадането на националния ни отбор от световното първенство в Париж. МФВС ще се погрижи всички, които носят вина за този скандал да понесат своята отговорност!
MFVS

3 коментара:

Unknown каза...

Нещо в последно време не чувам за успехи на родните щанги. Може би не се интересувам достатъчно.

september-silvia каза...

Емо,положението е много сложно,през май федерацията получи лиценз,обаче предишният президент А.Коджабашев доста беше оплел конците,и сега това дава отражение,нямаме нац.отбор и това може да ни лиши дори от участие в олпиадата в ЛОНДОН...

Unknown каза...

Това звучи неприятно :(