петък, 8 юли 2011 г.

Градът, който ще оцелее след Апокалипсиса

В дъждовна пролетна утрин връх Бугарак в Южна Франция е изцяло обгърнат от мъгла. Но макар да е само 1219 м, е почти невидим. Назъбените му очертания са добре познати по целия свят. Стотици уебсайтове твърдят, че при очаквания на 21 декември 2012 Апокалипсис ще оцелее единствено малкото селце Бугарак в полите на тази каменна цитадела.
Имотната треска
Освен безплатната реклама, един от първите ефекти на предсказанието за края на света е покачването на цените на недвижимите имоти в населеното място. "Кмет съм на Бугарак от 34 години и досега не съм виждал подобно нещо," изумен е Жан-Пиер Делор. В момента цените на домовете там са от четири до пет пъти по-високи от обичайното.
И ден не минава, без някой да потърси информация за Бугарак в графството Од и за капацитета му за настаняване и редовни доставки на храна и други стоки от първа необходимост. "Всички знаят, че през декември е възможно да има сняг и температурите да са много ниски, че спалните чували няма да бъдат достатъчни. Така че хората се обаждат, за да наемат стаи и ни молят да се запасим с храна за последните две седмици на 2012," разкрива местна продавачка иззад щанда, препълнен с гъши пастет и наденици. "Винаги им отказваме," обяснява тя, видимо раздразнена от всички "лъжи", които циркулират в Интернет.Езотерика, ню-ейдж и усамотение.
Кметът на Бугарак също се притеснява от международната публичност, която привлича организатори на езотерични уъркшопове (с космически цени), всякакъв вид терапевти, "оцеляващи", които броят колко дни остават до края, последователи на ню-ейдж философията, медитиращи, които се опитват да се свържат с космоса.
http://www.youtube.com/watch?v=1DCV1cHxOjY&feature=mfu_in_order&list=UL
webkafe.bg

7 коментара:

Unknown каза...

Хм, интересно защо кметът е притеснен, гъшият пастет и надениците вървят, жилищата също, ако беше кметът на нашето село, нямаше да се притеснява (смях)

september-silvia каза...

:)Кръстю,яко ги тресе параноята от сега:)))а кметът наистина трябва да е доволен:))))

Zvetanka Shahanska каза...

Ех, мъка, мъка...:)))Поздрави, Силви и мерси за инфото, да знаем накъде да се насочим, когато се насочим:))))

Unknown каза...

Ускорителят на елементарни частици до Люлин 7 също ще оцелее:) Познавам един който си продава апартамента, цената дори е леко занижена :))

september-silvia каза...

:))))краят на света за сега се отлага приятели,животатъ е прекрасен,успешна седмица Емо,Цвети и Кръстю:))))

Unknown каза...

Гледах преди години един филм по NG - Апокалипсис, тълкуваха Откровението на Йоан. Според филма апокалисиса започва то една Сирийска долина, мисля, че се казва АрмаГедон (може и да бъркам). Не намеквам нищо, не съм суеверен, но гледам Ал Джазира :)))

september-silvia каза...

и какво казват по Ал Джазира?