четвъртък, 30 декември 2010 г.

Държавата регламентира трансфера на спортистите ни

Нова разпоредба ще регламентира смяната на гражданаство на българските спортисти.
Съгласно новия правилник прехвърлянето или преотстъпването на състезателни права на друга държава на състезател със статут на високоразряден спортист се извършва след предварително писмено съгласие на министъра на физическото възпитание и спорта.
Министерският съвет прие промени в Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта. Основната цел на предложените промени е привеждане в съответствие разпоредбите на Правилника с измененията и допълненията на Закона за физическото възпитание и спорта от юли и декември т. г. С промените се допълва правната уредба на физическото възпитание и спорт в училищата. Прецизира се регламентацията на спорта за високи постижения, както и тази по предоставяне за ползване на спортните обекти и съоръжения, в т. ч. и на регистъра на спортните обекти и обектите за социален туризъм.
Регламентират се условията и редът за разглеждане на исканията на спортни федерации за учредяване на безвъзмездно срочно право на строеж в тяхна полза за изграждане на спортни обекти и съоръжения.

10 коментара:

frog and roll каза...

И какво? Малко не ми е ясно. Насила ще държат хората в нашата тук мизерия?

september-silvia каза...

фроги,безконтролният износ на шампиони от България приключва. Това реши правителството вчера, приемайки Постановление за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорта,защото до сега толкова средктва отиват по наши състезатели които после застават като съпреници с/у Бг,Министерството и федерациите ще направят възможно доброто развитие и съществуване на елитните ни състезатели:)

september-silvia каза...

Мад,някъде ти изчезна коментара:) и аз ти пожелавам щастлива нова година и да оздравяваш:)

frog and roll каза...

Аха. Значи можем да си приберем за нас си Паслар, Назарян, Лодърдейл, Макинтош, Пажин и не помня още кои, а Величко Чолаков, да речем, на когото другата държава обещава супер условия за трениране и около милион (!) евро за златен медал е "безконтролно" изтекъл.
Ми да "изтичат" хората - няма да стоят тука в мизерията и да чакат подаяния или от умрял писмо.

september-silvia каза...

фроги,ами всичките които изброяваш получавт супер възнаграждения,един Лодърдейл как ще и играе в Бургас ако не е добре подплатен,сега разбрах,че минава в Левски за още по висока заплата, а за борците се грижи Гриша Ганчев и предлага добри условия,абе темата е широка и сложна,тепърва условията ще подобряват,иначе спорта си е в криза като всичко останало в държавата,иначе ти пожелава весела нова година и много целувки от мен скъпа:)

frog and roll каза...

Да де, Силве - Лодърдейл си е ОК. Обаче що така медалистите ни си чакат премиите от по 2-3-5 - до десетина хиляди с години? Защо ги държат на по 300 лв. заплата? Защо щангистите ни тренират в бордеи? А знаеш ли защо не изпратихме и един състезател на последното европейско по вдигане на тежести? Защото си имаме 2 федерации. А онова момче Михаил, не помня другото име, плувецът, дали щеше да стане много добър, ако не учеше тренираше в американския университет - знаем условията там.

Какво да правят хората? Ами да се спасяват навън, за да имат условия и средства да правят това, което могат най-добре. И да получават добро заплащане.

Този отвратителен опит да ги спрат е безсилие. "ПАри нема - бачкайте". Не става така.

frog and roll каза...

П.П. Ама съм и аз... Щастлива нова година, Силве! Да си все така жизнерадостна! :)

september-silvia каза...

Фроги тенкссссс:);много настроение ти пожелавам,иначе федарциите по щанги са три вече и нямат лиценз още,ама не им прече да реват,иначе за положението в щангите е винфвен твоя градски А.Коджабашев:)))

Valkocompany каза...

И аз мисля,че вината е на Коджабашев :)
Весело посрещане на утрешния ден!

september-silvia каза...

Вал,весело посрещане на новата година и на теб,бъди щастлив и доволен от това което правиш,иначе Коджабашев единствено и само той доведе щангите до това положение,хайде наздраве и много настроение приятелю:)