петък, 10 декември 2010 г.

Приемат правила за секс-контрол


Кастер Семеня

Международните спортни организации изготвят обща препоръка как да се справят със случаи, при които даден състезател е с неясна полова характеристика.
Целта е да се избегнат проблеми, като този с Кастер Семеня (РЮА). Световната шампионка на 800 м беше със спрени състезателни права почти година, за да се изясни жена или мъж е.
Председателят на медицинската комисия към МОК Арне Луквист заяви, че правилата за определянето на пола ще бъдат издадени скоро.
Според него регламентът ще се прилага на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. и ще служат за препоръка за всички международни федерации по различните видове спорт.
„Това, което искаме да постигнем е да установим точни правила за участие в състезанията при жените. Надявам се да се справим", каза Лунквист.
Той отказа да даде подробности около обсъжданите правила с обосновката, че нищо не е прието окончателно. Регламентът вероятно ще бъде внесен за одобрение от МОК през януари.
Лунквист заяви още, че Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) ще обсъди своите предложения за правилника на Конгреса на организацията в Монако, който се провежда тази седмица.
След първата среща на спортните институции по въпроса в Маями през януари тази година, експертите са предложили да се създадат медицински центрове по света, в които да се диагностицират и лекуват спортисти от „нарушение на половото развитие".
МОК правеше секс-контрол на Олимпийските игри през миналия век. Тези тестове отпаднаха през 1999 г., след като изследването на хромозомите беше прието за ненаучно и неетично. МОК запази правото си да прави тези изследвания само при необходимост.
bgatletik

9 коментара:

frog and roll каза...

Като видях заглавието, ми дойде, че ще наложат железни гащи на спортистите, без майтап. Девствени пояси, пхапхааа. Имат нужда, щото тъпаците не могат да си държат онези работи поприбрани или поне - без да се чуе из цял свят. Много са тъпи! :))

Moran каза...

Контролът е супер елементарен. Дори прост поглед е достатъчен да се установи дали един човек е жена.
Но хората обичат да има интрига, да усложняват нещата, да са в опозиция... Така е по-интересно за тях. Останалите гледаме цирк!

september-silvia каза...

Фроги ,става въпрос за секс-контрол,определяне на пола,лично на мен в Англия като състезателка са ми правили-много е елементарно,с една дървена лопатка ти взимат секрет от небцето и това е:)

september-silvia каза...

Боби,може да изглеждаш 100% жена на външен вид и да криеш нещо в гащите-така ,че си е задължително да те изследват на такъв тест:)

Valkocompany каза...

Даа.
Нормално е да се въведе такъв контрол.
Хермафродити колкото щеш :)

frog and roll каза...

Силве, разбрах - прочетох го. Просто споделих какви странни мисли ми докара рано-рано заглавието, като го видях в блогрола. :))

Приятни почивни дни, скъпа. :)

Moran каза...

Значи ако аз крия нещо в гащите, ще ми бъркат с лъжица...в устата за да го изкарат от там!
Би било много по-просто да си сваля гащите. Особено ако "контролиращият" състав е от блондинки. Аман от тез ДНК!

Unknown каза...

Спомням си един състезател беше набеден, че носи белезите на противоположния пол.
Не знам, кое е по лощо да те бие атлет, който всъщност е жена или мъж да стане шампион по художествена гимнастика :)

september-silvia каза...

Фроги,и аз исках да ти обясня,утре е работен ден,така ,че остава една неделя да релаксираме,целувки от мен:)
@Точно така Вал:)))
@Емо,странни неща могат да се случат понякога:)
@Боби,смея се с глас на комантара ти:)))