неделя, 10 октомври 2010 г.

Крав Мага-какво е това?


Крав Мага е съвременна система за самоотбрана, създадена от израелци. Te използват ръкопашния бой като начин на оцеляване, а не като бойно изкуство. Системата е базирана на естествени реакции, прости движения и агресивни защитни принципи. Тренировките по Крав Мага се водят възможно най-реалистично. Важна част от подготовката на трениращия е симулацията на реални нападения.
Поради това, че Крав Мага е система за обучение на армейски подразделения, методиката на обучение е разчетена така, че да може да бъде изучена в максимално кратки срокове. Много се разчита на простотата на техниката, така че дори да се наложи още след първия урок да се използва на улицата, тя да е максимално ефективна. Залага се повече на ефективността, отколкото на ефектните изпълнения. Например при много други бойни изкуства съществуват раздели за самозащита, но ако другите учат как се действа при проведен захват, то в Крав Мага ще се научите как да действате, докато противникът посяга да направи захвата.
Изключително високата ефективност на Крав Мага е доказана във времето. Не трябва да забравяме, че на израелските сили за сигурност (армия, полиция, охранителни служби и др.) им се налага всекидневно, в продължение на десетилетия, да влизат в стълкновения, в които най-добре се е проверила системата им за ръкопашен бой. Крав Мага е обявена за най-простата, ефективна и естествена система за самозащита. В тренировките се изучават методи за самоотбрана от пръчки, бутилки, ножове и всичко от обкръжението, както и огнестрелни оръжия.
kravmaga.com
В България тази методика се разпорстранява от единсвения квалифицаран инструктор-
а сега малко повече за Алекс Петров (не се бъркай с Алексей Петров, нямат нищо общо хахаха)
На 18.08.2009 г. e сертифициран за Инструктор по Крав Мага от IKM
(Israeli Krav Maga)
На 20.12.2009 г. e сертифициран за Инструктор по Крав Мага от A.S.D.
Председател на КМБ (Крав Мага България)
Инструктор по Крав Мага към фирма "Екс-Уепън" ЕООД.
НА 24.10.в гр.Хасково сп.зала"Спартак" ще се проведе първият регионален семинар по КРАВМАГА,записвания на място,без ограничения за вързстта,семинара ще бъде под ръководството на Алекс Петров.

5 коментара:

Zvetanka Shahanska каза...

Силвия, за мен е нещо ново. Благодаря ти, че ме информира. Интересна система за самозащита. Поздрави и усмихнат ден:)

september-silvia каза...

Цвети,много желаещи жени има до този момент записани,достъпна и интересна методика е..приятна неделя и на теб:)

Unknown каза...

:) Силве, всяка нация се стреми да изради система за подготовка на воени, полицай и специални поделения.

Краф Магар е най - успешен, защото най-често го дават по телевизията :) , демек най-често е използван.

Сходна техника под друго наименование имат и палестинците в окупираните територии, но за нея малко се говори.

Като цяло, правилния захват е от особена важност за постигането на възможно най-силен краен ефект.
Проблем възниква, когато техниките са много, тогава войнът трябва да започне тренировки от 5-6 годишен /Шаолин/, за да достигне едно добро ниво.

Израелците са опростили процеса и за около година - две трениращият става добър, но при тях това не есамо заради техниката, а заради начина на провеждане на тренировките - натоварване до краен предел - това е ключа към успеха ;)

september-silvia каза...

Емо,виждам,че си запознат добре с КравМага:)по принцип всяко вид бойно изкуство изисква постоянство и упоритост,на 24.10 ще открия събитието и ще участвам в семинара с голямо желание и нтерес,след това ще споделя впечатленията си,успешна седмица ти желая:)))

Unknown каза...

Успешна и на теб :)