сряда, 4 август 2010 г.

РЕФЛЕКСОТАРЕПИЯТА ЩО Е ТО?


РЕФЛЕКСОТАРЕПИЯТА е метод за успокояване на болката чрез стимулиране на предварително определени точки по ходилата и дланите на ръцете.Целта на този контролиран натиск е да облекчи източника на дискомфорт.При отсъствие на конкретно страдание рефлексотерапията подържа здравето,блокира болести,облекчава симптомите при стрес,травма и заболяване.Рефлексотерапевтите използват специални карти с описани точките за пресура(натиск),разположени по дланите и ходилата.Смята се,че тези точки са пряко свързани с определени органи и жлези посредством нервната система и могат да им влияят.Тази изцяло естесвена терапия постига облекчения без лекарства,тя е ефективен метод за успокояване на болката,свързана с раждането,рака множесвената склероза,както лекуване на болки в ръцете ,гърба и нозете.Рефлексотарепията е древно лечителско изкуство отпреди 4000 години и трябва да му се доверим.

7 коментара:

Unknown каза...

Интересно, никога не съм практикувал подобно нещо, май ще трябва да пробвам. Дали има ефект?

Zvetanka Shahanska каза...

Аз съм "за". Много е полезно. Такива точки има и на ушната мида. Те също могат да се масажират!Силвия, усмихната вечер:)))

september-silvia каза...

Емо,помага определено,просто трябва да натиснеш съответната точка,много често прилагам метода с/у главоболие,помага ми:)
Цвети да и ушите са пълни с точки и имат голям ефект,там иглите страшно помагат за почти всичко,включително за отслабване,отказване от цигарите и мн.други зависимости....

Temenuzhka Petrova каза...

Ходилата имат най-много точки,чрез невроните се провеждат нервни импулси до съответните органи и жлези в човешкото тяло и съответно се въздейства за облекчаване на болката и т.н. както е описано в публикацията!Много полезна информация!Който не е запознат с рефлексотерапията, може поне да си масажира сам ходилата, дланите на ръцете,ще се почувства добре!Обърнете внимание на зоните между пръстите/ръце и крака/, масажът в тези участъци има страхотен болкоуспокояващ ефект, действа и тонизиращо!Приятна и спокойна нощ,миличка!

september-silvia каза...

подробна информация,благодаря за което,личи си кой е завършил НСА:)

POPVN каза...

E, е сега пък, който не е учил там ...... да нени е газил влак :):):).
Към рефлексотерапията/зонотерапия/ прибавям и етерични масла, които също гарантирано участват в различните ридове масаж и става ..... лечение с кеф и11/2...
http://www.youtube.com/watch?v=BzfNEFLzsyA&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=1tCav1L1sak&feature=channel

http://www.bb-team.org/articles/3515/#axzz0vp4waMSw

ВСИЧКО ТОВА + МАСЛА ..... ГОЛЯМА РАБОТА.
И все пак Силве, права си.Винаги си спомням първия ми масаж на 14-15г. направен ми от треньора ми-лека му пръст на бати Велко Душков/кану-каяк/Вн.Човек, който познава мускулатурата-той пипа с вещина, а и друго си е пребит от тренировка, чеччак схванат :):):).

september-silvia каза...

Eеееееее,нищо не казвам, и аз съм рожба на тази академия,най-готините хора спортистите:))))благодаря за останалото:)инфо POPVN