четвъртък, 15 април 2010 г.

Любопитно-Момчето което вижда миналото

Джейми е 11-годишно американско момченце, което има дарбата да вижда миналото. Хлапето живее с родителите си Брус и Андреа Лейнинхъм в град Лафайет, щата Луизиана.
В своите видения Джейми вижда епизоди от Втората световна война и битки, водени над Тихия океан. В съзнанието си момчето е непрекъснато преследвано от военни самолети.
"Джейми бе само двегодишен, когато едва започнал да говори, го сполетяха спомени за тези странни самолети. Представете се учудването му, когато от устата на детето си чувах "Резервоарът е пробит. Самолетът гори. Не мога да изляза от кабината. Това е краят! ".
Изричайки това, детето било в нещо като транс. А когато дошло на себе си, родителите му се опитали да разберат какво е видял. Но Джейми не можел да им обясни - нямал достатъчен речников фонд.
С времето обаче нещата започнали да се изясняват. Когато е в емоционална възбуда, Джейми се усеща като военен пилот, който загива в летящ самолет. Дори знае и името си: Джеймс Хюстън, пилот от изстребителя "Корсар" от авионосеца "Натома бей".
Действието в спомените на момчето се развивало в битка над остров Иводзима в Тихия океан.
Когато Джейми навършил 5 години, баща му Брус го завел в Музея на авиацията в Далас. През експозиция, запазена от битките в Тихия океан, малчуганът започнал разпалено да разказва подробности от бойните действия край Иводзима. Момчето ясно помнело дори с каква храна са се хранили войниците.
Впечатлен от сина си, баща му Брус направил проучване на тихоонеканските битки. Разказът на Джейми се потвърдил в най-малки подробности. Американският флот наистина притежавал авионосец "Натома бей", който е участвал в битките край Иводзима.
Сред загиналите е лейтенант Джеймс Хюстън. На 3 март 1945 година самолетът му бил уцелен от японски изстребител.
в. "Зодиак и Мистерии".

2 коментара:

Bla каза...

Нищо повече от купчина bullcrap. Само източникът на безумната статия ти стига, за да присвиеш поглед а ла Клинт Ийстууд и да простреляш пословичното човешко суеверие м/у очите.

september-silvia каза...

Bla,както винаги добре се изразяваш,или го вярваш или не...