вторник, 2 февруари 2010 г.

УСПЕХ

"Всяко преживяване е успех"
Какво означава думата неуспех?Дали,че нещо нее станало така,както вие сте искали,или по начина покойтосте се надявали?Законът за преживяванията винаги е съвършен!Ние възпроизвеждаме вътрешните си мисли и убежденияпо безпогрешен начин.Сигурно някъде сте пропуснали някой етап или сте съхранявали в себе си убеждението,че не заслужавате,или сте се чувствали недостойни.
Същото е когато работя с компютъра си.Ако някъде има грешка,вината във всички случаи е моя.С някое свое действие не съм спазила компютърните закони.Това просто означава,че трябва да се уча още.Старата поговорка "АКО НЕ УСПЕЕШ ПЪРВИЯ ПЪТ,ОПИТАЙ ПАК"е съвсем правилна.Тя не означава да се самонакажем и да опитаме по страия начин.Смисълът и сочи ,че трябва да разберем грешката си и да опитаме другояче-докато се научим да постъпваме правилно.
Смятам ,че още от рождението си имаме правото през целия си живот да вървим от успех към нов успех.Ако не правим това,значи,че или не се ползваме от вродените си способности ,или не вярваме,че това може да е вярно за нас,или пък просто не разпознаваме успехите си.
Когато поставяме летвата прекалено високо спрямо моментното си положение и желаем нещо,което не е възможно да постигнем веднага,винаги ще се пповаляме.Много артисти смятат,че изпълнеието им трябва да е съвършено още на първата репетиция.Напротив целта на репетициите е да се усъвършенстват.Само с многоктратното повтаряне научаваме новото и го правим част от себе си.Не трябва да се отказваме да правим нови неща,процесът на учене всъщност е правене на грешки,докато подсъзнателния ни ум не придобие вярна представа.
Няма значение от колко време се смятате за "неудачник",можете да започнете създаването на нагласа за "успех" още в този момент.Няма значение в каква област работите.Принципите са еднакви.Трябва да посеем семената на успеха.ТЕ ЩЕ ДАДЪТ БОГАТА РЕКОЛТА.
ЛУИЗ ХЕЙ СЕРИЯ "ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ"

9 коментара:

Temenuzhka Petrova каза...

Хубава публикация, миличка!Трябва да се учим от грешките си, но не трябва да повтаряме едни и същи грешки.За съжаление много време губим докато осъзнаем,че наистина сме допуснали поредната грешка...а животът лети...Но в никакъв случай не трябва да се отчайваме, а да продължаваме с оптимизъм напред!Целувки!

Bla каза...

Единствените грешки, които си заслужава да бъдат (многократно) повтаряни, са плътските такива. :D

Силвия Тенчева каза...

Нуши,моето любимо мото е "БЪДИ ОПТИМИСТ ВЪВ ВСЯКА СИТУАЦИЯ",спазвам го и давам смело напред ,каквото ида се случва,целувкии от мен!
@Бла,понякога човек не може да устои на тези изкушения и за това повтаря тези грешки многократно:)

Емо каза...

Грешките се повтарят единствено за да бъде затвърдено дадено правило. Неслучайно след допускането на грешка се сещаме за поговорка, която ни предпазва от нея. Действително не знам поговорка за успех :

Силвия Тенчева каза...

Трябва да има поговорки за успех,няма начин да няма Емо,примерно "АКО ИМАШ ЖЕЛАНИЕ -НАМИРАШ НАЧИН" или "винаги напред никога назад"ит.н.

Valkocompany каза...

Много точно,Силви.Преследването на успеха е като една лотария - моментния неуспех те амбицира и мотивира за СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ.И човек влага дваж пъти повече усилия.Разбира се,всяко нещо си има своите граници.Аз лично правя три опита,след което спирам :))

Силвия Тенчева каза...

Вал,три опита като при високия скок:),трява да направиш така,че да успееш в тези три възможности,много години това беше моята възможност за по-добър живот,правех всичко възможно да не пропускам тези три опита,приятна събота от мен!

magiiko каза...

Мдам, наистина много добър пост, трябва да се учим...

Силвия Тенчева каза...

Боби,добре дощъл:)))не трябва да се отказваме въпреки трудностите!