вторник, 27 октомври 2009 г.

Целувката спасява от бръчки


Учените откриха нова дрога, която е 200 пъти по-силна от морфина. Силният наркотик се произвежда по много прост начин – по време на целувка. Тялото на целуващите се хора произвежда вещества със свойства, подобни на наркотичните, но с много по-силно въздействие, пише в. “Стампа”.
Дори най-ефективният крем срещу бръчки не може да спаси появата на бръчки по лицето, а целувката е в състояние да ги забави. Доказано е, че при всяка целувка участват 29 лицеви мускула и тя е отлична профилактика срещу бича за всяка жена – бръчките!
Учените са установили, че неуверените влюбени целуват партньорите си с отворени очи, за да видят какъв е ефектът от целувката им. 66 % от хората в света затварят очи, когато се целуват.
Мъжът, който всеки ден целува съпругата си, преди да отиде на работа, живее с 5 години по-дълго от останалите. Затова специалисти съветвали клиентите си от мъжки пол да приемат целувката сутрин като служебно задължение, ако искат да поживеят по-дълго.
Учени са установили, че целувката помага на жените да се преборят със стреса.
Приблизително 20 160 секунди, или две седмици от живота на човека минават в целувки. Целувката, продължила 60 секунди, изгаря 26 калории. При бърза целувка се изгарят само 2-3 калории. Жителите по света се целуват за пръв път приблизително на 14-годишна възраст.
prosieben.de

15 коментара:

Unknown каза...

А ацз се чудя защо Лили Иванова изглежда толкова добре :)

Златина каза...

Емо... :))))) Уби мА! :D

Aquawoman каза...

Мръсник....а аз си мислех, че ме целува сутрин, защото ме обича :)))))

Иван Христов каза...

Много мъже нямат стремеж към дълголетие:))))

september-silvia каза...

@Eмо,Лили Ив. се целува най-вече с пластичния си хирург:)
@Злати:))))))))
@Дани,две в едно,вярвай му,чувства и здраве вървят ръка за ръка:)
@Ванка,те усещат мига за това:)

Neizi_ss каза...

Силви - вий нещо против баба лил ли имате :) Сега обаче ша зарадвам мойтъмъж, че ша живее пет години повече :) оти ма цилива всеки път като тоива на работа - по няколко пъти :) ...и без туй му предсказаха че ша мърда до 93 :) ей го - на и още 5 :)

september-silvia каза...

:))))Eй Нейзииииии,много харесвам чувството ти за хумор,ама мъжа ти ще стане дълголетник: а и ние трябва да мърдаме до тези години,старостта е нашето бъдеще:)))))

Unknown каза...

Добро утро,
Нейзи не се бъзикай с Лили, че знам какво са детелини от преди да мога да ходя :)

september-silvia каза...

Eмо добро утро,става въпрос за баба Лил от фейсбука една колоритна стара жена с цигара в устата:)която ни преследва непрекъснато:))))))дай си мейла да ни станеш и там приятел:)

september-silvia каза...

Eмо пардон-грешка,да сега влизам в час,да за Л.ИВ.иде реч,още не съм се събудила,защото където ти споменах в другата мрежа ,просто си помислих за оня другата бабичка,извини ме:)

Unknown каза...

Силве, мейла ще ти го дам, но нямам фейсбук :) - мразя го, даже днес мисля да напиша нещо за него, дори с риск хората да ме намразят.

september-silvia каза...

Емо,няма проблем!

Анонимен каза...

quite a passionate kiss :)

Анонимен каза...

ей,...голямо нацелувванннееее пада тук...и се присъединявам ,където и да ги искаш...;)

september-silvia каза...

Хей,хей,и аз те целувам за добре дошъл:))))