понеделник, 11 ноември 2013 г.

Анализ на човешкия мозък – Мъж срещу Жена Жените използват косвен език в речта си. Но мъжете използват директен език


1. Многофункционалност
 Жени - много процеси Мозъците на жените са проектирани да се концентрират върху много задачи в един момент. Жените могат да гледат телевизия, да говорят по телефона и да готвят. Мъже - един процес Мозъците на мъжете са проектирани да се концентрират само върху една работа в даден момент. Мъжете не могат да гледат телевизия и да говорят по телефона по едно и също време. Те спират телевизора, докато говорят. Те могат по-скоро да гледат телевизия или да говорят по телефона или да готвят. 

 2. Език 
 Жените лесно учат много езици, но те не могат да намерят решение на проблемите. Мъжете не могат лесно да учат езици, но те лесно разрешават проблеми. Затова 3-годишните момичета имат три пъти по-голям речников запас от 3-годишните момчета. 
3. Анализаторски умения
 Мъжките мозъци разполагат с много място за обработка на аналитичния процес. Те могат лесно да анализират и бързо да се ориентират по карта. Ако сложна карта се види от жените, те не могат да я разберат. Жените не могат лесно да „разчетат“ подробности по картата, за нежния пол това е просто една плетеница от линии на хартия. 
 4. Шофиране 
 Мъжете използват анализаторските области в мозъка си, докато шофират кола. Той може да шофира бързо. Ако мъжът види обект в далечината, неговият мозък веднага класифицира обекта (автобус или ван, или кола), посоката и скоростта на обекта и той шофира внимателно. Докато за жената е нужно доста време, за да определи посоката и скоростта на обекта. Проектираният за един процес мъжки мозък спира радиото в колата (ако има), след което се концентрира само върху шофирането.
 5. Лъжата 
 Когато мъжете лъжат на четири очи жените, те лесно „се хващат“. Свърхестественият женски мозък наблюдава израза на лицето-70%, езика на тялото – 20% и как се изричат думите – 10%. Мъжкият мозък не различава това. Жените лесно лъжат мъжете на четири очи. Така че момчета, не лъжете лице в лице.
 6. Разрешаване на проблеми 
 Ако мъжът е изправен пред проблеми, неговият мозък ясно ги класифицира и ги отделя в „самостоятелни стаи“ в мозъка и тогава се намират решения едно след друго. Вие можете да видите много мъже да зяпат дълго небето. Ако жена има проблеми, нейният мозък не може да ги класифицира, тя иска някой да я чуе. След като ги разкаже на някой, тя отива щастлива да спи. Тя не се тревожи дали проблемите са започнали да се разрешават или не.
 7. Какво те искат? 
 Мъжете искат статут, успех, голям прогрес и т.н.. Но жените искат приятелство, приятели, семейство и т.н. 8. Нещастие Ако жените са нещастни в своите връзки, те не могат да се концентрират върху работа си. Ако мъжете са нещастни в работата си, те не могат да се концентрират в своите връзки 9. Говорене Жените използват косвен език в речта си. Но мъжете използват директен език.
 fakti.bg

Няма коментари: