петък, 28 декември 2012 г.

6 неща,които да направиш за себе си през 2013 година!


Ето, че първият ден от новата 2013 г. почти е настъпил. Върху какво да обърнем внимание, за да позволим на щастието да ни навестява постоянно и да се чувстваме по-добре през идната година.


1. Откривай красотата в малките неща. – Докато чакаме големите неща в живота ни да се случат, защо е нужно да пренебрегваме и малките? Много неща могат да ни направят щастливи, нали?! Чаша топъл чай или кафе рано сутрин, прекрасният аромат на току що приготвеното ястие, удоволствието да споделиш прекрасен момент с любимите хора, прегръдката – всичко това може да бъде онова нещо, което да ни кара да се усмихваме ежедневно.


2. Помагай на хората около себе си. – Стреми се да бъдеш от полза на хората около себе си. Ако знаеш начин, по който може да бъдеш от полза на някой – предложи го. Колкото повече помагаш на хората около теб (разбира се, стига те да са съгласни), толкова повече те ще искат да ти помогнат, ако имат възможност. А и помагайки на другите, ние се чувстваме значими, защото участваме в сътворяването на света. Една прекрасна възможност да започнеш е да помогнеш на Камен в борбата му с рака. Виж повече на http://kamensarafov.com/.

3. Вслушвай се във вътрешния си глас. – Интуицията е много мощно средство за постигане на това, което е най-подходящо за нас. В някои народи се вярва, че интуицията е гласът на нашата душа, която знае всичко. Обръщай повече внимание на това, което ти казва този глас и ще постигаш всичко с лекота.

4. Поемай пълна отговорност за всичко, което се случва в живота ти. – Всички наши избори и грешки оказват влияние върху това, което наричаме наш живот. Поемането на отговорност означава не да се самообвиняваме, а да знаем, че до голяма степен всичко зависи от нас и нашето приемане на случващото се. Ние определяме какво е добро и лошо и как ние да реагираме спрямо него. Ако една врата е затворена, то наша отговорност е да се огледаме и да потърсим хилядите други възможности, от които да се възползваме. Животът ни е даден да се учим от нашите грешки, а не да го обвиняваме, че нещата не са се наредили по лесния начин.

5. Концентрирай се върху нещата, които можеш да контролираш. – Не можем да променим всичко, но винаги можем да променим нещо. Когато се стремим да променяме нещата, които са над нашите възможности, ние бързо се изтощаваме без да сме постигнали това, което искаме. Малките неща, върху които имаме контрол, могат да променят цялостно текущата ситуация.

6. Забелязвай колко богат си в момента. – Дори, когато времената са трудни, то е важно да виждаме живота в перспектива. Акцентирайки върху това, което имаме, то съзнанието ни поражда мисли за изобилие и “имане”. Когато акцентираме върху липсите, които изпитваме, то съзнанието ни поражда мисли за “нямане”. Всяка мисъл има вибрационна енергия, която привлича подобни мисли със същата вибрация. Може би за това казват, че пари при пари отиват.

Надявам се, че с тази статия ще Ви дам една приятна тема за размисъл за това какво можем да променим в живота си през идната 2013 г.

Стоян Табаков

Няма коментари: