четвъртък, 8 септември 2011 г.

8 септември- Рождество на Пресвета Богородица и ден на град Хасково

За 18-ти пореден път Хасково чества днес своя празник. По традиция на 8 септември църквата отбелязва Рождеството на Пресвета Богородица, смятана за покровителка на града. Затова в 8:30 часа тази сутрин в църквата "Св. Богородица" ще бъде отслужена тържествена литургия.
В 10:00 часа на сцената на пл. "Свобода" малчуганите от детските градини ще изнесат концерт под надслов "Празник има моят град". Час по-късно ще бъде открит ремонтирания централен фонтан.
Традиционната за днешния ден церемония "Почетен гражданин на Хасково" ще се състои в 12:00 часа в ДКТ "Иван Димов". В 13:00 часа ще бъде прерязана лентата и на новите игрища по футбол в спортен комплекс "Тнискортове".


Тържествата по повод празника на Хасково –8 септември ще продължат от 18:00 часа с концерт на Духовия оркестър при община Хасково и Мажоретния състав на площада.

Час по-късно на площадка "Спартак" за хасковлии и гостите на града ще танцуват фолклорните ансамбли "Хасково", "Южняче" и "Златна Тракия". След тях на сцената ще се качат Deep Zone Project, Софи Маринова и Устата. Празничният ден ще завърши с фойерверки.

2 коментара:

Zvetanka Shahanska каза...

Силвия, честит празник! Много харесвам този ден:)Не знаех , че е ден на Хасково! Хубаво празнуване!

september-silvia каза...

Мерси Цвети,честит и на теб,от доста години се празнува на тази дата:)