сряда, 20 април 2011 г.

Пролетна умора

Най-простото обяснение за появата на пролетната умора е нарушеният баланс на организма. Отслабването на имунната система се дължи на дългите зимни месеци, в които слънчевата светлина е много малко и намалената консумация на пресни плодове и зеленчуци е повлияла негативно на хранителния ни режим.
През студените месеци метаболизмът се забавя и абсорбирането на веществата става по-трудно. Именно поради тази причина с идването на пролетта се чувстваме изморени и неработоспособни.
Първите признаци, по които можете да познаете пролетната умора са липса на апетит, безсъние, главоболие, постоянна отпадналост, загуба на чувството за хумор.
Ето няколко съвета за да се преборите с пролетната умора:
Хранете се здравословно. Увеличете консумацията на пресни плодове и зеленчуци. Всички знаем този съвет, но постоянно го пренебрегваме. Опитайте да ядете в началото поне по една ябълка на ден.
Закусвайте макаронени продукти, те дават енергия за целия ден. Съчетани с една ябълка, правят чудеса. Наблегнете и на пълнозърнест хляб, сухи смокини, фасул, които изчистват стомашно-чревния тракт. В същото време намалете количеството на захарни изделия. Пийте поне литър и половина вода на ден. Ако имате възможност , подремвайте след обед, слушайте музика по всяко време, прочетете отново любимата си книга, правете любов преди сън.
Сменете гардероба си. Макар и още да хладно, подбирайте дрехи с по-свежи цветове. Доказано е, че оранжевото, например, подобрява настроението, без значение дали това е цвета на дрехите ви или на сока в чашата на закуска.
И на края - радвайте се на живота и се усмихвайте!

5 коментара:

Zvetanka Shahanska каза...

Много полезна информация, Силвия!Благодаря и лека вечер!:)

Силвия Тенчева каза...

Цвети:)))хубаво настроение ти желая:)))

Емо каза...

Радваме се Силве, всеки ден е уникален :)

Пламен Бочев каза...

Здравей, живот :)

Силвия Тенчева каза...

:)))Живота е прекрасен,хубави и щастливи празници ви желая момчета:)))